БългарияГероите на деня

БСП: Ще бъдем ясна и категорична опозиция в новия общински съвет

Ще бъде интелектуален и интелигентен коректив, заяви Николай Радев на среща с кмета

„Ще бъдем групата, която е категорична опозиция в местния парламент. Ще подкрепяме само предложения, които са в реална полза на Пловдив”. Това заяви общинският съветник с пети мандат от БСП Николай Радев на поисканата от кмета Иван Тотев среща със съветниците социалисти. Новият стар градоначалник декларира намерения за диалогичност и консенсус по важните за града теми. БСП съветниците ще следят много стриктно за основните приоритети в управлението на града. Ще бъдете подложен на пълен контрол особено в частта, за която ви критикуваме остро, а именно 5-6 фирми да печелят обществените поръчки, обеща математикът Радев. Той обясни кои са приоритетите за социалистическата партия и подчерта, че социалната политика не означава само социални помощи. По думите му, социалната политика означава сериозни разговори за общинското здравеопазване и образование, за заетостта. „Имаме огромни забележки в сферата на спорта и настояваме общинската спортна база да стане достъпна за пловдивчани, което включва и преглед на концесиите, допълни Николай Радев. От името на групата той настоя Община Пловдив да участва в няколко програми за младежка заетост.Ще предложим много полезни неща като опозиция, каза съветникът и акцентира, че  БСП ще бъде интелектуален и интелигентен коректив .

Той представи на градоначалника новите си колеги – политологът Теодора Халачева (24 г), финансистът Иван Петков (28 г) и експертът по финанси Петя Манева (55г), както и заместник-председателят на миналия Общински съвет доц. д-р Ангел Иванов.

На срещата бяха обсъдени още  важните за града проекти  „Модър-Царевец”, Водният проект с Пречиствателната станция, Южен обходен колектор, Голямо конарско шосе, административната оптимизация, домакинство на Пловдив като културна столица на Европа през 2019.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина