БългарияГероите на деня

Божана Апостолова зове за създаване на Комитет за защита на България

Интелектуалката Божана Апостолова излезе с декларация до българските граждани и до журналисти от личния си профил в социалната мрежа. Издателката призовава за създаване на Комитет за защита на България. Тя смята, че страната ни си отива. И е възмутена, че докато това се случва пред очите ни, националният ефир ни занимава с дребнотемия и жълтини. Ето и пълния текст на декларацията на Божана Апостолова:

„Уважаеми дами и господа,
Уважаеми журналисти,
България си отива. И е възмутително, че днес, когато всички, начело с журналистите, трябва да полагаме усилия за спасяването на страната и нацията ни (която вече напълно загуби духовността си), сутрешните блокове, а и не само те, ни занимават с новия съпруг на Наталия Кобилкина или с клюки около Евгени Минчев, или…
Господа журналисти, моля ви, вземете се в ръце.
Не виждате ли, че е дошло е време не за алабализми, а за целенасочена политика към оцеляването на България и на българите като цяло. Унищожихме заводи, предприятия, работни места, които хранеха българите. Нямаме икономика, нямаме средна класа, нямаме… В момента българският народ не усеща бездната, към която върви, защото европейските фондове някак си закърпват дереджето. Но ви питам – след две години и половина, когато фондовете свършат, какво се случва с България и българите?
Ако през оставащите няколко години правителството не тръгне към създаване на икономика, към подкрепяне и умножаване на нацията, към създаване на средна класа, България няма да я бъде. Уверявам ви, България си отива. Както казва Труман Капоти – погубѝ духа и духовността на една нация, а територията си тя сама ще напусне. И тя вече я напуска! Два и половина милиона са извън България.
Уважаеми дами и господа,
Къща се строи само при здрави основи. Моля ви от сърце, нека положим взаимни усилия, нека подкрепим духовността, културата на нацията, както и бизнеса, за да спасим единственото, което все още (макар и болно)имаме – България.
Каня ви да създадем Комитет за защита на България. И да натискаме правителството, да се борим, да изискваме, да помагаме на властимащите – кой с каквото може, но в правилната посока, адресирана към спасението на страната ни. А не като сега – на хавая.“

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Напълно подкрепям усилията на Б.Апостолова и искам да помагам с каквото мога. Тук се коментират много тези и това е свободата, но не знам къде видяхте надежди за града ни?
    Кой и с какво ги руши?
    Замисляте ли се защо се опитват да ни тъпчат главите с глупости?
    Ще търся начин да се свържа с Апостолова и да помагам с действия!

  2. Г-жо Апостолова, задавали ли сте си въпроса кой всъщност уби духовността и здравите основи на нашето общество; на истинските творци, занаятчии и предприемачи?! Аз знам, защото имам жив дядо, който е живял в Стария град и е бил свидетел на това погубване. Именно заради „идеите“ на 1945 младите хора намаляха. Малко са тези, които се борим в родината и моля Ви не рушете и малкия останал оптимизъм в града ни!

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина