367 пловдивчани се вляха в „Движение България на гражданите“ за няколко дни

Героите на деня

Д-р Шишков: Весела Коледа на управляващите, за хората обаче няма да весела

Image title
367 души се вляха в Движение България на гражданите само за няколко. Точно толкова е членската маса на току що сформираната градска структура на партията, лидер на която е д-р Димитър Шишков. Той излезе за първа официална пресконференция днес. Това е екипът ни, а хората аз определям като доброволци, а не партийни членове, посочи младите около себе си координаторът на Движението за Пловдив. Той посрещна медиите в емблематична за прехода сграда- старата партийна централа на СДС, която бе купол на бившата синя крепост. Няма символика в това къде се намираме в момента, а чиста случайност. Има символика обаче в идеите. Не е тайна, че аз съм потомствен дясномислещ човек, бил съм социалдемократ от партията на Дертлиев, подчерта д-р Шишков. Именно от сградата на  „Цар Асен“2 Движение България
на гражданите се се стяга за „най-
мрачните и жестоки“ избори след
промените. Всички пловдивчани т
рябва да знаят, че офисът ни е отворен за абсолютно всеки, огледа с поглед пресрума докторът.

Повод за брифинга бе Бюджет 2013, който се очаква да бъде приет утре в местния парламент. Бюджет, труден за пловдивчани, но не и за управляващите. Той е на прага на приемане, той е неразбираем и недопустим, още повече – по време на тежка финансова криза. Редицата предвидени увеличения на местни данъци и такси стоварват допълнително бреме върху бизнеса и гражданите. Вместо да вдига данъците на добросъвестните граждани, които редовно си плащат задълженията, общината трябва да положи усилия за подобряване на приходосъбирането на съществуващите вече такси. С този бюджет лекуват симптоми, а не заболяването. Бюджетът звучи като мисъл от Мечо Пух – „Когато не знаеш къде отиваш, отиваш никъде“, каза Шишков. Той атакува директно идеите за рязко и болезнено увеличение на данъците за автомобили и 30-милонния заем за Пловдив от Европейската банка за възстановяване и развитие. Как така този заем бе блокиран от Симеон Дянков при предното управление, а сега се допуска. Това само доказва, че сегашните управляващи не работят за Пловдив, а за ГЕРБ, остро натърти градският лидер на  Движение България на гражданите.

Той подкрепи каузата на Българския лекарски съюз и искането на оставката на Дянков от колегите си. Очаквам скоро здравното министерство да бъде закрито и да се влее във финансовото. Управляващите имат пълна липса на уважение към лекарското съсловие, коментира още докторът. И пожела Весела Коледа на местната и държавната власт. За тях ще е такава, но за хората, които са ги избрали- не. Пожелавам им да намерят куража да свършат малко работа през идната 2013-та година, завърши Шишков.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.