БългарияГероите на деняГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Доброволци възстановяват Приключенския център на Младежкия хълм след посегателства от вандали

Платформата за чиста градска среда „АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!“ отправя призив към гражданите на Пловдив да се включат във възстановяването на Приключенския център на Младежкия хълм – този уикенд, 13 и 14 юли, от 11 до 16 ч.

Преди няколко дни бялата къщичка на Приключенския център осъмна нашарена с  грозни надписи по наскоро боядисана фасада. Активистите от „АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!“ са решени да използват този момент и не само да заличат надписите, но и да направят още няколко крачки напред в облагородяването на района.

В събота и неделя заедно с Детска архитектурна работилница ще бъдат сглобени нови места за сядане от дървени палети, а заедно с присъстващите доброволци ще бъдат боядисани надрасканите площи на центъра и ще бъдат почистени и възстановени пътеките наоколо.

Всички желаещи да допринесат за по-добра градска среда  и за облагородяването на района, който всеки уикенд се посещава от стотици пловдивчани, са добре дошли – деца, родители, младежи, възрастни хора. На място ще бъдат осигурени материали и насоки за работа.

Една от дългосрочните цели на платформата „АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!“ е да бъдат облагородени няколко публични зони в града с участието на жителите, като една от тях е  именно Младежкият хълм.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина