БългарияГероите на деняГрадътНовини

Доброволците от „Пловдив 112“ участваха в успешното потушаване на два горски пожара

Пловдивските доброволци от формирование „Пловдив 112“ участваха в потушаването на два горски пожара през последната седмица.

Огромни пламъци те са потушавали в широколистна гора до село Брегово, община Калояново. След молба на кмета на селото доброволците спешно са се включили в подпомагане работата на пожарникарите. Тяхната своевременна намеса е спасила от изпепеляване съседната борова гора.  Повече от 24 часа огнеборци и доброволци с техника са опитвали да локаризират и спрат пожара.

Няколко дни по-късно екип от 6 доброволци са се включили със спиране разрастването и потушаването на пожар на трудно достъпен пресечен терен по пътя на Бачково, близо до третия тунел. Близо 8 часа е продължила борбата на доброволците с огнената стихия. Те са се отзовали след спешната молба на кмета на Асеновград – Емил Караиванов.

При потушаването и на двата пожара доброволците от формирование „Пловдив 112“ са били в необходимата защитна екипировка.

Доброволческо формирование „Пловдив 112“ вече има опит в участие и справяне с кризисни ситуации – в наводненията във Варна преди няколко години, при спаряване с щетите от силен снеговалеж или летни бури – отводняване на мазета, рязане на паднали дървета, дърпане на закъсали автомобили. Тяхната мотивация, опит и съобразителност са допринесли за намаляване на последствия и разрешаване на сериозни природни бедствия. Община Пловдив изказва своята благодарност за професионално свършената работа на целия екип, съставен от 76 доброволеца и техния ръководител Георги Влайков.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина