БългарияЕвала

УМБАЛ „Свети Георги” подписа договори и започва изпълнение по 3 проекта на обща стойност 3,9 млн. лева

Image title
Болницата оборудва ендоскопска операционна и високотехнологичен център за трансфер на знания, създава гъвкава заетост за служителите над 55 години.

Три проекта на обща стойност 3 875 489 лв. спечели Университетска многопрофилна болница „Свети Георги”, съобщи изпълнителният й директор проф. д-р Карен Джамбазов. С тях ще се оборудва нова ендоскопска операционна зала, ще се изгради високотехнологичен център за трансфер на данни и ще се повиши квалификацията на 2490 служители, допълни проф. Джамбазов.

Проектът JP-63 „Оборудване на зала за миниинвазивна и ендоскопска хирургия” е на стойност 205 449,14 лв., като 200 хил. лева от тях се предоставят безвъзмездно по програма на Японското правителство за подкрепа на структурната реформа у нас, обясни проф. Джамбазов.

В новата операционна ще бъде внедрено специализирано оборудване, което ще позволи на специалистите по обща, гръдно-коремна, жлъчно-чернодробна хирургия и АГ хирургия да прилагат съвременни методи. По този начин ще се скъсява чувствително времето на следоперативния престой и на възстановяването на пациентите, а изпълнението на хирургичните интервенции ще е по-прецизно.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина