БългарияГрадътЕвалаНовини

2060 социално слаби пловдивчани получиха храна, като подарък за Коледната трапеза

2060 възрастни пловдивчани, потребители на услугата „Топъл обяд“ бяха дарувани от фирми – спонсори, с посредничеството на Общината. Хората получиха храна, като подарък за Коледната трапеза. Допълнителните хранителни продукти по празниците са: пакети захар, ориз, олио, фасул, леща, грис, паприкаш, дълготраен колбас, зърнена закуска и  кафе.

Заместник-кметът Георги Титюков се включи в инициативата и раздаде част от пакетите с пожелание за спокойни празници и здраве.

Дарителската кампания за набиране на средства за закупуване на храни от първа необходимост беше организирана от Община Пловдив и сдружение „Толерантност”. Организаторите благодарят за оказаното съдействие и за участието в благородната кауза по осигуряване на коледните пакети  на: „Мотокар Терзиеви“, „Белла България“, „Нестле България“, Издателска къща „Хермес“, „Ангел Стоилов 96“ АД,  „Хъс“ ООД, „Арон Райс“ ООД, „Щром“ ЕООД, „Омни Кар“ ООД, „Делком-Национал“ ООД, „КАМ 919“ ЕООД, „Евролекс България“, „Бартлинк Интернешънъл“ ЕООД, „Профилинк“ ООД, „Максими“ ООД, „Делин Дочев“, „А и Д  Комерсиал“ ЕООД.

„По този начин сме спокойни, че сме се погрижили за празничната трапеза на хората в нужда, тъй като през дните, в които ще се почива, трапезариите, в които се предлага услугата „Топъл обяд“, няма да работят“, обясни заместник-кметът Георги Титюков.

Той поговори с възрастните хора в една от централните трапезарии, които му споделиха, че са доволни от храната и от грижата, която Община Пловдив им осигурява, като предоставя безплатно ядене през деня.

В 10 трапезарии на територията на шестте пловдивски района всеки делничен ден  най-уязвимите групи от граждани, получават топла супа, основно ястие с месо и хляб. Това е един от най-важните социални проекти на Община Пловдив, който се реализира от месец септември 2016 година.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина