Изпод тепетоМнения

„Роза Импекс” строи хотел на метри от Цар- Симеоновата градина

Димитър Георгиев вдига „Резиденс Сити Гардън” върху бивш общински терен

Строителната площадка на ул. "Велико Търново"Вече седмица се говори за строителните и инвестиционни интереси към Централната градска част на Пловдив покрай казуса със съборения тютюнев склад „Ориента”. Под тепето попадна на интересен проект, който вече се реализира в самото сърце на града. Инж. Димитър Георгиев строи лъскав хотел на метри от Цар Симеоновата градина. Собственикът на „Роза Импекс” вдига 12,5-метровия луксозен комплекс „Резиденс Сити Гардън” върху бивш вече общински терен на улица „Велико Търново” 19. Сградата строи столичната компания „Валвекс”, а според запознати, автор на проекта е арх. Раймондо Флакомио. Според наши информатори от общинския съвет, Димитър Георгиев е успял да се пребори за супер апетитния терен зад Административния съд, точно срещу клиника  „Медикус Алфа”, някъде в средата на предния мандат на местния парламент. Те не си спомнят да е имало друг кандидат-купувач за парцела, въпреки неговата изключителна локация. Преди това инж. Георгиев се е опитал да се вземе бившето комендантство на „Иван Вазов”, но търгът пропаднал и той насочил усилията си към въпросния имот на „Велико Търново”. Строителното разрешение за хотел с ресторант и подземни гаражи е издадено през април 2015г. Как ще изглежда бъдещия билдинг, който би следвало да се впише във визията на една от най-красивите пловдивски улици и зони като цяло, все още не е ясно. Сигурно е едно- че тя почти напълно ще закрие великолепната къща на Моллови зад самия Административен съд.

Припомняме, че почетният консул на Украйна Димитър Георгиев има гигантски проект за надграждане на разкопките край Понеделник пазара. Какъв е той прочетете в текста ни по-долу.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

11 коментари

  1. сайта под альоша видно е получил поръчка от америка за българия срещу платените им 500 000 лв да започне компрометиране на българскитепредприемачи, за сметка на американските – скоро писаха че иво дернев е наследник на комунистическо – милиционерски род, те са свикнали да се продават

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина