Изпод тепетоМнения

Римският стадион светва в синьо за Деня на ООН

На 24-ти октомври светът чества Международния ден на ООН. В този ден емблематични световни паметници на културата и значими сгради се осветяват в наситено синьо. Избрана е именно тази дата , защото тогава се отбелязва и годишнината от влизане в сила на Хартата на Организацията на Обединените нации. Това е уставът, който сформира ООН като организация, имаща за цел да опази световния мир.

Този ден се отбелязва и от Зонта Интернешанъл – международната неправителствена организация с 30 000 членове в 67 страни, бореща се за овластяване на жените по целия свят чрез сървис и застъпничество. Зонта Интернешанъл, която през 2019 г ще чества своята 100 годишнина, има съвещателен статут в ООН и участва дейно в 16-те дни срещу насилието с мащабната си кампания „Зонта казва не“ на насилието над жени и момичета.

Затова Z клуб Пловдив – младежката организация на Зонта клуб – Пловдив, тази година ще отбележат 72-я рожден ден на ООН, като облеят в синьо една от емблематичните забележителности на града – Римския стадион. Като признато вече културно средище, той ще заблести в синьо, солидирайки се със световните надежди за едно по-справедливо и светло бъдеще. Акцията ще се проведе от 19:30 до 22 часа.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина