Пловдивски випове обличат костюми със златни нишки

Изпод тепето
Под Тепето

Уникалният плат със златни нишки въври с паспорт
Уникалният плат със златни нишки въври с паспорт
Трима пловдивчани са си поръчали Hand Made костюми от плат със златни нишки в магазина на Агресия на Отец Паисий, научи Под тепето. Представителката на марката за Пловдив Деси Маламова потвърди информацията, но отказа да разкрие имената на ценителите. Със сигурност става въпрос за заможни люде, които не щадят средства за външния си вид. Маламова не крие, че мерките им са взети от стилисти на Агресия в кроячницата към бутика на модната къща, а готовите костюми ще бъдат предадени на новите си собственици с индивидуални паспорти. Уникалният плат за костюм със златни нишки Венкиш, опакован в луксозна кутия и с паспорт за качество от най-висок клас е лимитирана серия. Image title
Съчетава викуня (вид дива лама от Ю.Америка) и пашмина. Това е микс от различни по дължина влакна, получени в два различни континента Азия и Ю.Америка. Вълната на козата пашмина се отличава с изключителна мекота, а вълната на викунята е още по-мека. Викунята се стриже на място, високо в Андите, като влакната се сортират изключително внимателно от експерти. Запазват се само най-добрите и първата обработка се прави на мястото на добива. Досега вълната от Викуня се употребяваше само за производство за плат на палта. За първи път чрез специална техника, Дормьой прави възможно Викунята да се обработва с гребен, който дава на нишките нов финиш и повече мекота, разясняват модистите от Агресия.
Тъкането и финиша се извършват в Англия по традиционни методи. За постигане на максимална мекота пропорцията на този плат е 20% викуня и 80% пашмина. Венкиш се произвежда в ограничени количества. Запазен е за малък брой привилегировани личности.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.