Изпод тепетоМнения

Опашки за вино дегустации в Стария град

Гостуват вина от цяла България и от Северна Гърция

Общо 9 места по Трихълмието участват в Дефилето Вино и Гурме

Десетки пловдивчани се редят на опашки за дегустации на вино на поредното издание на Дефиле "Вино и гурме" на Трихълмието. В събота и неделя (5 и 6 май) десетки производители предлагат на гражданите и гостите на Пловдив да опитат от продукцията им на няколко локации из Стария град.

Местата за опитване са общо 9, като всяко от тях предлага различни червени и бели вина от поне 2-3 винарски къщи. Мнозинството от тях са български, като в хотел Бел Вил се предлагат и напитки от винопроизводители от Северна Гърция.

Освен вино, дегустаторите могат да опитат и "гурме" кухня – различни видове допълнения към алкохола, хапки, мезета, деликатеси и др. Масите за дегустиране са разположени в живописните градини под прохладна сянка, като тези в ресторант-градина Филипополис или обновените Конюшни на царя.

Всеки пловдивчанин и гост може да участва в дегустациите, като си вземе специални жетони. Освен тях програмата е богата и с различни културни събития. Освен винените, тази вечер се предвиждат и уиски дегустации в бар Крафтъ. В неделя по обяд се предвижда надиграване в Гергьовско хоро с клуб "Чановете". Събитието е от 12:30 часа на Хисар капия. Предвиждат се също детски работилници и презентации на опушване на месо и история на гроздето, производството и отглеждането на плода.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина