Изпод тепетоМнения

Новата сцена на Ядрото готова до края на май

Не е ясно обаче как ще изглежда тя

Готов е проектът за Кино Космос, чакат се резултатите от конструктивното обследване

Реконструкцията на пространството за събития на открито Ядрото в Капана ще приключи до края на май, обяви днес зам.-кметът по културата Александър Държиков. Откритата сцена ще е готова за пролетното издание на Капана Фест и ще приеме първите си събития в рамките на фестивала в квартала на творческите индустрии. Но не е ясно как ще изглежда мястото. Екипи на строителната фирма „Драгиев и Ко” демонтираха старата дървена конструкция, заравниха мястото и вече изграждат основите на бъдещата сцена. Проектът на визията на пространството обаче не е показан до този момент.   

Същото се отнася и за проекта за Кино Космос, който е готов. Изработен е от архитектурното студио на арх. Тодор Абаджиев, който притежава авторските права за знаковата сграда на арх. Шинков. В момента там върви конструктивно обследване. Изчакват се резултатите от него и тогава може да очакваме идеята за визията на Космос да бъде представена публично. Докато това се случи общината започва процедура по отчуждаване на имотите пред киното, за да бъде разчистено площадното пространство.

Движение има и по другите инфраструктурни проекти за 2019 г. След броени часове ще бъдат отворени ценовите оферти за нова галерия на Гладстон. Комисията си поставя срок за избор на изпълнител до Гергьовден, каза зам.-кметът Държиков. Той информира още, че поръчката за реконструкцията на Детмаг се обявява днес. В рамките на месец  ще бъдат събирани оферти, а след това ще се премине към избор на изпълнител на проекта на „Арко Студио”. Същото студио, зад което седи председателят на КАБ- Пловдив Петко Костадинов, е автор на проекта за постоянната експозиция на Градска художествена галерия на „Съборна”. За реализирането му също върви процедура. На 14 май изтича срокът за подаване на оферти.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Изпрати новина