Изпод тепетоМнения

Нова заповед за 60-годишнината на Английската: „Бивши ученици” е забранено словосъчетание

Стотици възпитаници на елитното школо отпразнуваха юбилея му на Античния театър

Директорът на Езикова гимназия- Пловдив Николай Радев пусна нова заповед днес, навръх 60-годишнината на Английската. Той забранява използването на словосъчетанията „бивши ученици” и „бивши учители”. Това се случи на голямото тържество за юбилея на училището, събрало стотици негови възпитаници на Античния театър тази сутрин.

Випуски от всичките 60 години живот на елитното школо се откриваха с табели, а днешните ученици ги аплодираха на крака. Събрахме се. И все пак сме малко, тъй като болшинството от нас живеят и правят кариери в чужбина, обясни мъж от випуск 86. 10 хиляди наши ученици са пръснати по цял свят, обясни от сцената настоящият директор Николай Радев.

Всички генерации на Английската аплодираха бурно емблематичния първи директор на гимназията Любен Христов след споменаването на името му. С усмивки и емоции бяха приети и имената на първата британска учителка- Мери Мейсън, която се включи задочно в тържеството от Англия и поздрави всички на Античния.

108 педагози работят в училището днес. Езикова гимназия- Пловдив е най-голямата в страната със своите 1365 ученика. Имаме 53 клуба за извънкласна дейност, нахвърля част от цифрите Николай Радев. „Пловдив започва с Английската гимназия”, обяви той.

Възпитаниците и учителите от Английската бяха поздравени от кмета Иван Тотев и шефката на РИО на МОН Иванка Киркова.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина