Изпод тепетоМнения

Калояновци изядоха питата, с която се канеха да посрещнат Жерар Депардийо

Големият френски актьор откри снимките на „Пътуването” в гробищата в селото

Истинско погребение ще прекъсне работния процес утре

Суетна на снимачната площадкаИталианска, френска и руска реч огласиха Калояново. Там от днес се снима филмът с участието на френската мегазвезда Жерар Депардийо. Големият кино екип на продукцията превърна иначе тихото селце в космополитен естествен декор на международния проект. И ние се чувстваме като във филм. Тука сноват хора с камери, говорят на някакви чужди езици, щуркат се техници, движат се специализирани бусове, а някъде там е и самият Жерар Депардийо. Гледал съм го в Астерикс и Обелиск, разказа Делчо, който дебнеше да зърне на живо легендарния френски артист, но така и не дочака.

Голяма група от калояновци се бе строила пред общината от заранта, за да посрещне знаменития си гост. Чакаха го със силна ароматна ракия, туршия и пита. Така чаканата среща обаче се замота и хората сами си изядоха питата, а ракията оставиха на кмета Александър Абрашев, та да я предаде на Жерар. Пиел, дочухме. Няма как да не му хареса. Двойна преварка е, мехлем за тялото и душата. Не ще му хареса, ами ще се влюби в нея и ще иска да заживее тук. Ще му намерим една хубава къща, може и булка да му посочим, разправяха мъжете от селото. Самият Абрашев се бе подготвил с дарове от свое име и от името на администрацията си- икона на Св.Св. Кирил и Методий и луксозно печатно издание за тракийските съкровища. До следобеда обаче кметът не успя да се срещне със знаменития гост на селото. Тъй като той бе откаран на снимачната площадка директно от хотела си в Пловдив- Империал.

Единственият фалшив елемент от декора в днешния снимачен ден на гробищатаКамерите заработиха преди обяд на входа на местното гробище. Районът бе отцепен, за да могат кинаджиите да работят на спокойствие. Тъй като за атака бяха строени куп журналисти и изкушени от седмото изкуство калояновци. Депардийо влезе в кожата на героя си Ваня в естествения декор на траурния парк, некролозите и дори гробокопачите. Те обработваха вечния дом на покойник от селото, който ще бъде погребан утре. Това, естествено, ще прекъсне снимките за около час. Единственият неистински детайл на снимачната площадка днес бе нарочно стъкмена маса за продажба на свещи и цветя. Китките бяха изкуствени, а продавачката бе една от многото статисти в продукцията.

Очаквайте още подробности около снимките на Пътуването в КалояновоКметът с даровете на ЖерарВ очакване на Депардийо

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина