Изпод тепетоМнения

Изготвиха нов идеен проект за тютюневия склад на „Одрин 8”

Паметникът на културата „Ориента” става основна част от фасадата на бъдещ Хилтън, според визуализациите

Готов е новият идеен проект за тютюневия склад на улица „Одрин 8”. Под тепето попадна на визуализациите, които разкриват бъдещите намерения на собствениците на паметника на културата „Ориента”. Проектантите на инвеститора са изработили новата визия в рамките на последните десет дни, след събарянето на голяма част от фамозната вековна сграда в тютюневия град. Действали в седмицата на тотален документален хаос около казуса и безпрецедентната реакция на гражданското общество в Пловдив, което заяви, че няма да позволи духът на града да бъде унищожен.

Този път собствениците са се съобразили с архитектурните стойности на бисера, с който са се сдобили през 2009г. Паметникът на културата става основна част от фасадата на бъдещ хотел Хилтън, според новия идеен проект. На този етап не е ясно дали той вече е представен в общината и ако ли не, кога ще  се случи това. Видно от визуализациите обаче е, че инвеститорите имат намерение за частично възстановяване на съборената от тях част от тютюневия склад. Там точно е проектиран и входът към хотел Хилтън.

Очаквайте продължение по темата!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

54 коментари

  1. Възмутена, ти какво очакваш да е ? Да ти построят стария склад и вътре да сгъваш листа тютюн ли???? Поздравления за проекта – много модерно и хубаво седи. Дано има повече такива сгради в нашия град.

  2. Днес този хленчещ художник,правилно подбран от когото трябва и високо заплатен в миналото за творбата си ще се бори само за 1 000 000лв нещо като обезщетние А Вие крещете,страдайте,вийте срещу …“НЕПРИКОСНОВЕНАТА ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ“,но на празни стомаси Услужливо забравяйки 60 години от миналия Ваш ,наш „ЖИВОТ“.МИРНО!СВОБОДНО !МИРНО…!

  3. Удивително е „всенародното“възмущение тази „неподправена загриженост“ на масите относно тези сгради Частна собственостУж неприкосновена но не тук и не сега,а някога когато чиновниците позволят Национализирани през 1948г в тях 60 год се вихри едно от най-печелившите предприятия Булгартабак.През тези години имаше и НИПК и Комитет за клтура и хиляди културни труженици.А сградите пак бяха с дървена конструкция,но далеч по запазени …в началото.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина