Изпод тепетоМнения

Европейска столица на културата свърза Пловдив и Пазарджик с ленд-арт по Марица

Проектът ще се ръководи от великотърновската група Дупини

Кандидати от целия свят с идеи за резидентната програма в Пловдив

 

Проекти за ленд-арт инсталации по поречието на река Марица ще свържат символично Пловдив и Пазарджик. Проектът официално ще стартира след няколко месеца под кураторството на великотърновската група „Дупини“, известни със своите работи в природна среда. Първият уъркшоп с реализация на проекти ще бъде през месец юни в Пловдив, а артистични намеси ще има и през септември в Пазарджик. 

В скоро време се планират и проекти, които да направят връзката по реката между България, Гърция и Турция. Ще се събират различни истории от градовете по реката – от всички населени места, които са по поречието на Марица, разказа за Kapana.bg проектният мениджър Ваня Грозданова. Кулминацията на всички планирани дейности ще бъде през 2019 година, но 2018-а е важна за подготовката. 

Проектът ще се осъществи с активно участие на местни творци, които ще бъдат активни в даването на идеи. „Дупини“ ще бъдат ръководители на проекта и ще насочват идейните концепции, като помагат за тяхната реализация.

Активно тече и работата, свързана с резидентната програма, наречена ADATA Air. Кандидатури пристигат от целия свят, разкри Грозданова, като има желаещи дори от азиатски държави. Те обаче ще останат в тайна до края на януари, когато предстои оценяването и вземането на решение кои кандидати точно ще бъдат подкрепени.

Целият текст четете в Kapana.bg

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина