Изпод тепетоМнения

Да паркираш незабелязано… на кръстовище, върху зебра до училище?!

Известен зъболекар има безплатен „абонамент“ за паркиране в центъра (СНИМКИ)

3 патрула на ОП „Общинска охрана“ и един на „Общинска полиция“ не го забелязват

Докторът оставя по цял ден БМВ-то си върху пешеходна пътека до училище

За целите на новата придобивка – първата 3D пешеходна пътека на Пловдив, която се намира в непосредствена близост до централния вход на ОУ „Петър Берон“ на ул.“Ген.Данаил Николаев“ в район „Централен“, в неделния ден 3 патрулни двойки на ОП“Общинска охрана“ и една на “Общинска полиция“ контролираха да не преминават автомобили по еднопосочната улица. Това са шестима служители на Общинска охрана и двама полицаи с общо три патрулни коли. Тези хора осигуряваха реда, за да може малките художници да свършат благородното си дело за допълнително обезопасяване на улицата пред училището.

За да не помрачим радостта от хубавото благотворително събитие ви разказваме тази история днес и за поука на общинските началници и управници.

Децата започнаха работа от сутринта и твориха близо 6 часа. Около 11 ч. при първата поява на репортер на пешеходната пътека, която остана неизрисувана, имаше паркирано БМВ. Оказа се, че не е проблем за нито един от присъстващите униформени. В 14,40 ч. колата продължаваше да стои на безплатното паркомясто, където би трябвало хората да пресичат улицата. В 15 часа на въпрос към общинските блюстители на реда „дали случайно не им прави впечатление, че от часове има пракирана кола върху зебрата“, те отвърнаха че са я видели, но не можели да направят нищо, защото не си носели кочаните?!

На последващия въпрос „какво правите тогава, на работа ли сте“, отговориха с препоръка на репортера ни да отиде до пресчаката с ул.“Чаталджа“ и да пита колегите им от Общинска полиция. Е, те дори си носеха два кочана и тръгнаха към нарушителя на закона, който мистериозно изчезна от паркомястото секунди преди това.   

Явно забелязали, че фотоапарат щрака около БМВ-то от кабинета на д-р Якуб изпратили жена, която да попита дали колата пречи, та да я подмести. Иначе той там си спира, защото няма къде, обяснила същата жена на участниците в акицята.

Същото обясниха и хората от квратала, които наблюдваха ситуацията и потвърдиха, че това е запазено паркомясто за известния зъболекар и ВИП клиентелата му.

Има обаче още няколко въпроса, на които ще бъде интересно да се чуе обяснението.

Защо униформените са на работа без „кочани“?

Ако не е работа на „Общинска охрана“ да пази реда на общинската улица с глоби, защо не отиде поне един от шестимата присъстващи без кочани до колегите на 50 метра, които си носят фишовете с тях?

А като не могат да отидат 50 метра надолу, дали пък могат да извикат паяка за паркирано МПС на кръстовище, върху зебра до училище?

Или наистина като в черно-белия български филм „за кучета и котки може, а за прасета – не“?!   

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. И другите въпроси ако сте истински журналисти ще ги зададете директно на шефа на МВР. А именно- кой от полицаите се е обадил на зъболекаря, че нещата вече се снимат от и ще станат публични? Тия милиционерчета-хрантутници още ли са на работа след като стана 100% ясно, че и за 5ст работа не вършат, а обслужват очевидно частните интереси на въпросния зъболекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина