Изпод тепетоМненияНовиниСпортСпортен Пловдив

Нова порция разочарование за Ботев

Мартин Иванов, стажант репортер

След трите поредни загуби, сред които тази срещу вечният съперник Локомотив, канарчетата записаха още едно поражение към своя актив. Пловдивският отбор загуби като гост на Черно море във Варна в мач от 34-я кръг на Първа лига. Днешният двубой бе под номер 100 за Николай Киров в Ботев.

Мачът започна по превъзходен начин за ,,моряците”.Още в 2-рата минута варненци реализираха попадение. То бе дело на Дани Кики. Родриго Силва отправи ниско центриране по тревата отляво по атаката, а Димитър Пиргов в опита си да изчисти топката, я прати право в тялото на Кики. Рикошетът остави вратаря Даниел Кайзер без шансове. За Ботев се откриха добри възможности сред които най-добрата бе в 33-тата минута. Тодор Неделев получи топката и стреля от границата на наказателното поле,  но топката се озова във ръкавиците на Георги Китанов.

Второто полувреме започна по подобие на първото,с натиск на Черно море. Появилият се на почивката Мартин Минчев имаше две добри възможности, но не сполучи.

Постепенно гостите се окопитиха и създадоха добри шансове,като и двата бяха дело на звездата на тима Тодор Неделев. И в двата случая обаче,Георги Китанов успя да се справи с шутовете на Неделев. В 68-ата минута халфът на жълто-черните Александър Тонев бе готов за удар от близка дистанция, но Патрик Андраде спаси моряците като се намеси решаващо и отби топката.

Минутки преди края нападателят на Черно море Мартин Минчев пропусна 100 % шанс, след като засече с глава центриране от корнер,  но въпреки прекрасната позиция в, която се намираше, не успя да насочи топката във мрежата.

С тази загуба Ботев вече е на 6-то място в класирането, а Николай Киров няма да помни с добро своя мач номер 100 начело на ,,канарчетата”.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина