Изпод тепетоМненияНовини

Инж. Любозар Фратев – eдин предприемач и общественик на 75

Таня Грозданова

Пловдивският бизнесмен Любозар Фратев ще събере тази вечер приятели, партньори и съмишленици, за да отбележат заедно един прекрасен юбилей. Става на 75.

Малцина са хората в новата ни история, които като Любо (както го наричат близките и приятелите му) са създали и подкрепили десетки успешни  каузи за: култура, история, туризъм и гражданско общество в града, който с гордост днес се кичи с титлата Европейска столица на културата.

Той е едно от най-популярните обществени и бизнес лица на Пловдив, които не могат да бъдат свързани с конкретна политическа сила. Събирателен образ за предприемач, общественик и родолюбец. Любозар Фратев може да бъде пример за подражание на младото поколение, дори само заради факта, че на тази достолепна възраст всяка сутрин започва деня си по изгрев, тичайки по над 4 километра в парка, край Гребната база и до този момент е навъртял над 50 000 километра така.

За своята активна издателска дейност през 2011-а година е удостоен с почетното звание „Следовник на народните будители“. Наградата е признание за издирването, спонсорирането и преиздаването на забравени и забранени навремето знакови книги, свързани с историята на Пловдив.

Номиниран е и за награда Пловдив за  2017-а за преиздаване на книгата „Българското опълчение в Освободителната Руско-турска война 1877-1878“ от Стефан Кисов – единствената книга писана от опълченец.

За 4-годишната му работа в Общински съвет-Пловдив, като независим съветник, той бе и остава единственият, който се отчиташе лично пред избирателите си на всеки 6 месеца.

През 2014-а с решение на  Об С му е присъден Почетен знак на Пловдив за приноса му в развитието на града.

4 пъти е носител на ротарианското отличие „Пол Харис”.

Аз съм повече общественик, отколкото бизнесмен, признава основателят на „Новиз“ АД инж. Любозар Фратев.

Честит юбилей от екипа на Под тепето!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина