БългарияИзбориНовини

„Спаси София“ става партия

Условието за сътрудничество с ДБ и ПП е те да не работят с ГЕРБ на национално ниво

Партия „Спаси София“ ще бъде учредена в неделя, това съобщи пред БНТ лидерът на формацията Борис Бонев. Той заяви, че първото им явяване на избори ще бъде на местния вот тази година.

По думите му вече текат преговори с „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ в търсене на широк фронт срещу ГЕРБ. От „Спаси София“ са поставили като условие за сътрудничество двете формации да не колаборират с ГЕРБ на национално ниво.

Ако не се стигне до съгласие с тях, сме готови да се явим и самостоятелно, но работим и влагаме цялото си усилие в това да не се явяваме самостоятелно. Важно е да има широк, обединен фронт за София, който не просто да гарантира разгромна победа над ГЕРБ на изборите, но да има необходимото обществено доверие, така че всички онези необходими реформи да се случат.

Бонев не спомена дали на този етап формацията има секции и в други градове. В социалната мрежа има 3 страници/групи с идентично има за града под тепетата. Всяка от тях претендира за първа и автентична. Преди няколко месеца и топ активистът на „Да спасим парка зад хотел Санкт Петербург“ смени името на страницата и на инициативния комитет на „Спаси Пловдив“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина