БългарияЖивотНовини

Шест деца, яли бисквити с канабис, са в болницата

Шест деца на възраст от 4 до 14 години са в болницата в Плевен след консумация на бисквити с канабис. Още едно дете се лекува там, след като е приело наркотичен опиат и кокаин, съобщава Vesti.bg.

„Децата са постъпили в болницата в тежко състояние. Не можеха да ходят, бяха сънливи и отпуснати. Тази нощ едно от децата не се е чувствало добре и се е наложило да му се правят допълнителни манипулации. Децата вече са добре, разхождат се в корида и навън. Надяваме се това да бъде един успешен край на цялата драма, която се е разиграла с тези бисквити. Някаква случайна жена е дала кутията с бисквити на майката. На нея има инициали, но надписът е на английски и не всеки може да го разчете и да знае какви са инициалите на това токсично вещество. Майката е изяла една бисквита, след това е дала и на децата. След известно време на майката ѝ прилошава, а децата изпадат в тежко състояние”, коментира в ефира на NOVA доц. Евгения Бързашка, началник на клиниката по клинична токсикология в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ в Плевен.

Тя обясни, че детето, употребило кокаин, е зависимо от наркотични вещества. To също е прието в болницата, но случаят е различен от този с бисквитите.

„Можеше да има опасност за живота им, ако бяха продължили да ядат от тези бисквити”, посочи още доц. Бързашка.

Отдел „Закрила на детето“ в Плевен не е работил с децата, които бяха приети в болница, след като са яли бисквити с канабис. Досега не са постъпвали сигнали за проблеми, свързани с тях и семействата им. Това каза директорът на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ в Плевен Светлана Георгиева. 

„Най-важното към момента е стабилизиране на здравословното им състояние, след което ще предложим психологическа подкрепа за тях и семействата им“, допълни тя. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина