БългарияВластИзбориМненияНовини

Президентът сравни ПП с пълзяща диктатура

Радев очаква общия им кабинет с ГЕРБ да роди „отвращение“

„Озъбеното лице на една пълзяща диктатура и фанатизъм“ – така държавният глава Румен Радев определи записът от събранието на националния съвет на „Продължаваме промяната“ (ПП), разпространен от Радостин Василев. Той коментира темата пред журналисти на среща на върха на Европейската политическа общност в молдовската столица Кишинев.

„Срамните записи от националния съвет на „Продължаваме промяната“ и последвалите самопризнания на лидерите на партията ни отдалечават с огромни крачки от Европа като ценности и морал, като принципи и начин на правене на политика. Ще положа усилия да убедя европейските лидери, че въпреки мрачните разкрития, България ще се съхрани като нормална, демократична европейска държава“, каза още Радев при пристигането си в Кишинев.

Държавният глава подчерта, че винаги е призовавал за излъчване на редовно правителство, но твърдял, че „то трябва да почива на ясни демократични принципи и най-вече да работи за България“.

„Не очаквам целувката между Борисов и Петков да роди нещо друго освен отвращение, а това не води до доверие и устойчиви решения“, коментира президентът Радев, цитиран от пресцентъра на президентството.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина