БългарияВластНовини

Енергийната комисия отхвърли отпадането на дерогацията за внос на руски петрол

Парламентарната енергийна комисия отхвърли за по-малко от пет минути два законопроекта, отнасящи се до отпадането на дерогацията за внос на руски петрол в България, пише Dir.bg. Председателят на комисията Делян Добрев свика извънредно заседание и подложи на гласуване текстовете без дебати.

„Законопроектите са идентични, темата е дискутирана за 17-и път ми се струва, в енергийна комисия. Първото предложение на Кирил Петков и група народни представители е дерогацията да отпадне от 15 март. Второто предложение на Бойко Борисов и колеги е дерогацията да отпадне от 1 януари.

Нито едното, нито другото предложение не е прието, но ще внесем доклад и ще ги разгледаме в пленарна зала вероятно в утрешния ден“, каза Делян Добрев, цитиран от БНР.

Венко Сабрутев от ПГ на „ПП-ДБ“ каза, че днешното заседание на Комисията по енергетика е извънредно и е свикано в последния момент. Затова той призова да се направи заседание, което да е в удобно време за всички народни представители.

„Голяма част от членовете на комисията не присъстват, защото заседанието се прави по време на почивката в парламента“, добави Сабрутев, цитиран от БТА.

Делян Добрев отбеляза, че липсата на представители от ПГ на „ПП-ДБ“ е по-скоро опит за бойкот.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина