Забравеният градИзбориНовини

Общинският съвет взе решението за сливането на Зоопарка със Зооветеринарния комплекс

Ще се обявява нова поръчка за завършването на зоопарка, за да бъде завършен най-накрая той. Децата ни пораснаха без да видят животинки там, съобщи кметът

Общината насочва вниманието си към Ботаническата градина

Общински съвет взе решение за сливане на двете общински дружества „ Зоопарк Пловдив” и „ Зооветеринарен комплекс” на днешната сесия. Мотивът в предложението на общината е оптимизация на разходите и закриване на ОП, което не на практика не работи.

„ Ще се обяви нова поръчка за завършването най-после на прословутата нова зоологическа градина на Пловдив. Която вече осем години я чакаме. Нашите деца пораснаха, без да видят животинки”, каза след сесията кметът Здравко Димитров.

Той анонсира, че ще има среща за 113-те декара на Ботаническата градина със Аграрния университет, Министерството на образованието и Министерството на земеделието, за да се случи нещо там. „Тези 113 декара седят така. Трябва да се почистят и да се облагородят. Това ще стане едно от привлекателните места на Пловдив. Можеше там да бъде и зоологическата градина”, каза още градоначалникът.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Един коментар

  1. Крадливите гербаци това ли измислиха последно…тези бандити са толкова компрометирани и алчни, че нищо не може да им върне доверието, опоскаха милиони ( тотю щяха да го съдят, но му простиха ченгетата, щото им даде нещичко) и този гьнсурат – спортиста по всичко личи, че ще продължи наглата схема на точене на много пари, даже ще я осъвършенства.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина