АктуалноГрадътНовини

Зико: Да се гордеем, че с общи сили успяваме да съхраним историята на Пловдив

По случай 137-та годишнина от Съединението на България и Празник на град Пловдив – 6 септември, кметът Здравко Димитров поздравява всички пловдивчани и българи, съобщиха от пресцентъра на Общината.

На фона на разрухата в Тютюневия град от последните дни, случваща се и с помощта на Община Пловдив, кметът призовава да се гордеем, че с общи сили успяваме да съхраним историята на Пловдив.

Под тепето публикува цялото изявление на кмета без редакторска намеса.

Уважаеми съграждани,

Днес, когато тържествено отбелязваме 137-ата годишнина от Съединението на България, ние, пловдивчани, си спомняме с гордост датата 6 септември 1885 г.

Непримиримостта и желанието за свобода на нашите предци ражда идеята за противопоставяне на Берлинския договор, който изкуствено разделя българския народ.

Съединението на Княжество България и Източна Румелия е паметна дата в най-новата ни история. То е и причина да си припомняме, че само когато сме били заедно като народ, сме преодолявали превратностите на историята.

Националното обединение е повод днес, от дистанцията на времето, да търсим решения на политическите въпроси за бъдещето на страната ни.

Днес е празникът на нашия хилядолетен град. Нека се гордеем, че с общи сили успяваме да съхраним историята му и да го правим все по-добро място за нашите деца.

Честит празник, пловдивчани!

Честит празник, сънародници!“

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина