Жители на Капана пишат жалба срещу ОП „Градини и паркове“

Актуално Гласове Зелен град Новини

Искахме подрязване на короната на дървото, а не отсичането ѝ

Те са организирали подписка с настояване озеленяването на улицата да бъде възстановено

Необходимо ли е да стоим до всяко дърво, за да го опазим, питат пловдивчани

Обитателите на квартал Капана скърбят за осакатено дърво.

Припомняме, че миналата седмица жителите и работещите на ул. „Георги Бенковски“ подадоха граждански сигнал за обезобразеното дърво, което се намира близо до ъгъла с улица „Алцеко“.

Една част от тях разбират при пристигането на екипа на „Градини и паркове“, че има подадено заявление от техен съсед за оформяне на короната на дървото, защото му пречели клони, които влизали във външното тяло на климатика на последния етаж.

Репортерската ни проверка установи, че жалбата е подадена в район „Централен“ от собственик на жилище на номер 27 ул. „Георги Бенковски“. По каналния ред тя е изпратена до ОП-то, от където са се задействали.

Дотук нищо нередно. Вместо с оформена корона, общинските озеленители оставят дървото без никаква и на тротоара стърчи само ствола му, като ненужен стълб, негодуват пловдивчани.

От „Градини и паркове“ заявиха за медията ни, че на място екипът на ОП-то установил, че дървото боледува и се наложило по-драстично окастряне. Срезовете са обработени с фитосанитарен балсам и дървото ще се възстанови само, увериха от там.

Не на това мнение са жителите на улицата. Те са направили своя консултация с експерт по озеленяване и ландшафтен архитект, които отричат становището на ОП „Градини и паркове“.

Жителите на Капана са организирали подписка и жалба, в която настояват озеленяването на улицата да бъде възстановено.

Необходимо ли е да стоим до всяко дърво, за да го опазим, питат пловдивчани.

 

Споделете ни във:

1 thought on “Жители на Капана пишат жалба срещу ОП „Градини и паркове“

  1. Този тип, директорът на ОП “Градини и Паркове” Козарев отдавна плаче за уволнение! Не само че не се засаждат никакви дървета по пловдивските
    улици и булеварди, но и се секат малкото останали най-жестоко! Крайно
    време е да му се потърси отговорност за изсечените дървета!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.