Здравко Димитров за резултатите от изборите: Победители сме. Гледаме напред!

Актуално Власт Гласове Градът Изпод тепето

„ Победители сме. ГЕРБ се представи добре. Всичко е нормално”. Така кметът Здравко Димитров коментира резултатите от парламентарния вот от преди седмица в първата си публична изява след него. Днес той бе на оглед на детска градина „Перуника”, чиято тотална реконструкция е на финалната права.

„ Искаше ни се да имаме петима депутати от Пловдив, но… Гледаме напред! За пореден път печелим избори- това не се е случвало в новата история на България. Може би хората, малко така, въпреки това, което се прави, искат промяна. Ще видим. Това зависи вече от тук нататък в Народното събрание- ще видим там какво ще се случи”, допълни той.

На въпрос на Под тепето защо управляващата партия е загубила близо 25 хиляди гласа във втория по големина град, той отговори така: „ Ние спечелихме. ГЕРБ спечели в Пловдив и в България. Има други големи губещи и вие ги знаете кои са. Да не правя сега политически анализи. Предстои да видим ще има ли правителство, няма ли да има. Ще видим от кои ще бъде съставено. Но пак казвам- за пети пореден път печелим. А къде са отишли тези 25 хиляди гласа- има анализатори политически, на които им се плаща, те може би ще отговорят”.

Градоначалникът не се ангажира с прогнози дали ще има нови, предсрочни избори.

„ Или ще има нови избори, или няма да има. Не знам. Ако надделее здравият разум би трябвало да има правителство и да не вървим към нови избори. Защото тук нататък ще има спирала от избори- винаги ще има някой недоволен. Важното е държавата да е стабилна, да сме приети в Европа, да вървят европроектите, да се случат хубавите неща в България” .

Подчерта, че не се притеснява за проектите на Пловдив, ако ГЕРБ не е на власт. „ Който и да е на власт, не би трябвало да върви срещу хората. Проблемите нямат цвят”, добави Зико.

Дали трите мандата, на фона на петте от предните парламентарни избори, се дължат на управлението на Пловдив, последва репортерски въпрос до кмета.

„ Аз ще отговоря с цифри и с обекти като този. Няма с кого да споря. Работата, която ще направим с моя екип, с привлечените инвестиции в града, те ще говорят сами по себе си. Като има цифри всички мълчат. Няма смисъл да отговарям на опоненти, а и не и не ги знам кои са. Работим си, спазваме си обещанията към пловдивчани. Това е нашият отговор: Работа, работа, работа. „

 

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.