АктуалноВластГласовеГрадътКултураМненияНовини

Здравко Димитров за Опера до Колодрума: Това е широк център

Зам.-кметът по култура Пламен Панов: Там след време ще е истинският център, градът расте

Място в ЦГЧ е нонсенс между желание и възможности, заяви градоначалникът

Кметът Здравко Димитров отговор на коментара на директора на държавна опера – Пловдив доц. Нина Найденова за предложения терен  до Колодрума. Прпомняме, че пред Под тепето тя заяви: Във Европа такъв тип изнесени центрове за сценично изкуство са, за да интегрират общности, за да образоват, за да имат социални функции. Не мисля, че това е предназначението към момента на програмите на Опера Пловдив. Смятам мястото за крайно неудачно за функциите ни“.

Доц. Нина Найденова за терена до Колодрума: Там би било прекрасно за ателиета за производство на декори и костюми

Вижте отговора на Здравко Димитров, даден днес пред медиите по време на откриването на Изложба по повод 160 години от рождението на Кудоглу.

„Къде в центъра? Те предлагат поделението – Щаба да на армията. Няма как да стане. Изчаквахме в Панаира, за съжаление, отпадна и тоя вариант.

Тук /бел. ред.: сочи Партийния дом/ предлагат до 30 коли да могат да паркират и аз не съм виждал проекта, но казаха ми, че проекта не бил много хубав.

Значи аз не виждам в центъра друг вариант, освен Дома на армията,, да бъде предоставен и да бъде преустроен. По-централно и хубаво място няма от тук.

За мен там мястото е много хубаво, комуникативно е паркинг има /бел. ред.: говори а имота до Колодрума /, 13 декара е. Конферентна зала може да се направи. В Пловдив нямаме конферентна зала голяма. Нека да има Опера, нека да има конферентна, нека да има съпътстващи дейности. Плюс това, това е широк център.

/ бел. ред.: тук се вмъква с реплика зам.-кметът по култура Пламен Панов. Той добавя, че след време там ще е истинският център защото градът расте./

А тук виждате, че ограничаваме движението в града – централна градска част-колкото може колите ги вадим навънка. Така че единият има едни виждания, другият има други – зависи къде ще се съберат вижданията,, но в супер център няма как да влизат камиони. Знаете какви декори мат операта. Публиката къде ще спират колите? Въобще малко ми се струва нонсенс между желание и възможности.“

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

5 коментари

 1. Бабината ти трънкина. Откога Тракия ти е станала почти центъра на Пловдив? Горкият, не знае какво говори, но какво да очакваме от скудоумно човече, нищо, че висок на ръст. Спортист и акъл?

 2. ТРИстранен меморандум подписаха:

  1.Зико, Господар, раздаващ градски ТЕРЕНИ НА ЧАСТНИ А.Д.
  2.ЧАСТНО А.Д. „Фондация Дом ЗА …“ но не Дом НА…!
  3.Министерство, което плаща ЗАПЛАТИ на тристата чиновници.

  Оглозгаха Града до …калдаръмите крадливите ГЕРБави КлептоКрати!

  Бързат, оти правителственото междувластие и прокурорската летаргия свършва!

  (Извозиха ли ни паважите към МУТРО’ПОЛИТ’ическата Банкя?)

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина