Нери Терзиева става Почетен гражданин на град Пловдив

Актуално Власт Градът Култура Новини

Местният парламент на града под тепетата ще гласува на следващата си сесия, идния четвъртък журналистите Нери Терзиева и Евгений Тодоров да бъдат удостоени със званието „Почетен гражданин на град Пловдив“.

Идеята е на областния управител Йордан Иванов, като предложението е внесено в Общински съвет от групата на Демократична България и подкрепено от други съветници от политически групи и независими такива. Това са: Владимир Славенски, Добромира Костова, Слави Георгиев, Димитър Чолаков, Иван Црънчев, Димчо Петров, Евелин Парасков, Румяна Толова, Йордан Илиев, Христина Кашилска, Веселка Христамян и председателя на Об С Александър Държиков.

„Връчването на почетното гражданство на Нери Терзиева е вероятно закъснял акт, но е малка стъпка към това ние, градът и институциите му да отдадем признателността и почитта си към живота една достойна жена, изключителен професионалист, човек и журналист с фина чувствителност, съпруга, майка,“ написа областният управител Йордан Иванов.

Припомняме, че легендарната журналистка Нери Терзиева почина на 2 юни т.г. в пловдивска болница.

„Евгений Тодоров е пловдивската енциклопедия от плът и кръв, едва ли има човек, който знае повече за града ни от него. Знанието, отношението, обичта към Пловдив, които той носи, са много повече от историите, събрани между кориците на книгите, които е написал и посветил на родното си място. Евгений Тодоров е и един от крепителите на журналистиката такава, каквато тя трябва да бъде – честна и критична, последователна и задълбочена,“ аргументира се Иванов.

Споделете ни във:

2 thoughts on “Нери Терзиева става Почетен гражданин на град Пловдив

  1. А защо чак сега, когато нея я няма? Обидно за нея и близките й. Но никой не е пророк в родината си, особено в България.
    Поклон пред Нери.
    А Евгени продължава да е хранител на пловдивската история, но кой ще го оцени? Да е жив и здрав!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.