АктуалноГрадътНовини

Здравко Димитров прекъсна болнични заради президента на Армения

Драконовски мерки за сигурност за визитата на чуждестранния държавен глава

Най-доволен от всички е Стефчо Автографа – ВИДЕО

Куцукайки кметът на Пловдив, макар и в болнични заради смяна на тазобедрена става, посрещна президента на република Армения Вахагн Хачатурян в Заседателната зала на Община Пловдив днес след обед.

Чуждестранният държавен глава е придружен от огромна представителна делегация и драконовски мерки за сигурност.

В рамките на посещението на Вахагн Хачатурян в Пловдив, освен среща с кмета и екипа му, е предвидена такава и с арменската общност, посещение на Епископската базилика на Филипопол, Античния театър, къща „Хиндлиян“, арменския апостолически православен храм „Сурп Кеворк“ и основно училище „Виктория и Крикор Тютюнджиян“. По време на посещението президентът ще поднесе венец на паметника пред арменския храм в памет на арменците-жертви.

Градоначалникът остана безмълвен пред медиите заради протоколната организация на събитието, а журналистите имаха право само да снимат за няколко секунди началото на срещата.

Най-доволен от всички остана Стефчо Автографа, който макари и недиректно взе параф от президента, благодарение на НСО и Арменската дипломатическа мисия у нас.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина