Актуално

Започват състезанията от Световното по гребане

4 хиляди гости от целия свят се събират в Пловдив на големия форум

Спортните гонки от Световното първенство по гребане в Пловдив стартират от днес. Грандиозният спортен форум събира огромно количество състезатели – около 1000 от 62 държави, като общо акредитирани са над 4000 души, които се усещат с присъствието си и по улиците на града. Форумът бе символично открит снощи на Античния театър, но състезанията започват от днес.

Входът за зрители е свободен, информираха организаторите по-рано през седмицата. Всеки ще може да наблюдава най-добрите гребци които, според олимпийската ни легенда Румяна Нейкова, могат да поставят и много рекорди в отличните условия на пловдивския Гребен канал.

Състезанията ще продължат една седмица – до 16 септември. Българско участие с надежди за финали имаме в двойката скул – Кристиан Василев и Борис Йотов. Наше участие има също в скиф лека категория – Лазар Пенев, както и двойка без кърмчия – Рангел Кацарски и Станимир Халаджов.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Кое налага втори гребен канал, при все че е явно, че световното ще се провежда и без него!? Къде черно на бяло световната федерация казва, че такъв канал е нужен, за сметка на гората между сегашния канал и реката? Питам, няма отговор. Журналистите дано съдействат.

  2. Освен ако индж. Тотев не огради територията със китайска СТЕНА ЗА НАША СМЕТКА никога никого не мож’ накара да си плати билетче да гледа . . . гребане, то си е Отворена Природа. И пак – ако не осигурят по тройка кебапчета едва ли някой кореняк ще се трогне да им бъде публика. МУТРОполитът си докарваше с бусове съселяните

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина