Зад кулисите на честването

Актуално Градът Изпод тепето Новини

Може на пръв поглед чествания, като днешното, да ви се струват чисто протоколно отбиване на номера, но детайлното вглеждане в церемониите е показателно за действителността, в която живеем, за политическите времена и близкото бъдеще

Ако трябва да започнем в жълто, то много е важно в какъв вид ще се явиш на подобно публично събитие и какво впечатление ще оставиш след себе си

Гърневски блесна с есе

Може на пръв поглед чествания, като днешното – 167-та годишнина от рождението на Стефан Стамболов – да ви се струват чисто протоколно отбиване на номера.

Но детайлното вглеждане в церемониите е показателно за действителността, в която живеем, за политическите времена и близкото бъдеще. С детайла става ясно кой е дошъл за парада.

Ако трябва да започнем в жълто, то много е важно в какъв вид ще се явиш на подобно публично събитие и какво впечатление ще оставиш след себе си.

В предишния мандат най-атрактивни на опашката с венци винаги са били от администрацията на Северен. По времето на Ральо Ралев дамите от кметството му ги поднасяха с минижупи и високи токчета с камъни по тях.

Снимка: архив Под тепето/едниствените подходящи обувки от албума “Рога и Копита”, заснети на залесителна акция в Тракия/

По онова време дори един колега бе създал албум в профила си, озаглавен “Рога и Копита” заради тези обувки. След отстраняването на Ралев тази мода от Кършияка постепено затихна.

Днес от администрацията на район Източен една венценоска направи плах опит да я възроди с размера на полата си, но не можа да блесне достатъчно.

Не заради вида, а по-скоро заради “виждането” и снимките, с цел да напомнят за съществуването си, на подобни събития идват всякакви политици. Преди избори още повече.

Запознатите с протокола и пиарските похвати обръщат специално внимание на това кой, след кого и дали въобще, е споменат в словото на водещия, в списъка с венците и сетне в прессъобщенията.

Мария Пашкулева: Нему бе съдено да бъде „българският Бисмарк” и да измъкне България не само от задния двор на Балканите, но и на Европа

Именно в тези моменти го отнася и служба Протокол на Община Пловдив, като организатор на тези чествания, когато вървят ходатайствания колко по-напред са някои политически партии и/или организации в списъка за поднасяне на венци и цветя.

Този път бившият кмет Иван Тотев, който дойде на днешната церемония без да бъде споменат на микрофон, поднесе цветя като втория гражданин, след края на дългия официален списък.

Зико номинира Тотев за депутат

Номинациите за кандидат-депутати се правят онлайн

Представители на политически групи от местния парламент имаше сред хората и на опашката за венци. Например, ДБ и Съюз за Пловдив. На официалната трибуна обаче се наредиха единствено от Кауза Пловдив.

Накрая ще споменем друг бивш кмет (1995-1999) – Спас Гърневски. Народният представител от гражданската квота на управляващата партия е инициатор на изграждането на паметника и наименуването на площада пред сградата на общината на името на Стефан Стамболов, затова и по традиция присъства винаги на честването. И винаги е готов да говори пред медиите.

Този път поетът блесна с есе на тема „Двама са великите държавници на България – Стефан Стамболов и Бойко Борисов“.

Като разви темата, тръгвайки от коментар на номинацията му за депутат от Здравко Димитров.

Очаквайте подробности.

И за да не кажат критиците, че не съм видяла нищо красиво, прилагам галерия:

Споделете ни във:

2 коментара за “Зад кулисите на честването

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.