Втори опит за прехвърляне на 434 кв.м. в парк „Отдих и култура” на фирма, собственост на „Галакси Инвестмънт Груп“

Актуално Власт Градът Новини Под ножа

Община Пловдив ще направи втори опит да прехвърли 434 квадратни метра в парк „Отдих и култура” на частен инвеститор срещу цена, изготвена въз основа на пазарна оценка  от независим лицензиран оценител. Става въпрос за парцела на улица „Кръстьо Раковски”, за който в администрацията още миналата година бе внесено уведомление за инвестиционно намерение от дружеството „Прайм Дивелъпмънт“ ЕООД, собственост на „Галакси Инвестмънт Груп“. Миналия октомври зам.-кметът Невена Балчева първо внесе предложението в Общински съвет, а после, непосредствено преди сесията, го оттегли с неясни мотиви.

От компанията искат да окрупнят имота си в съседство с общинския парцел, за реализиране на нови строителни намерения. Инвестиционното намерение идва на базата на издадена заповед на кмета на Пловдив Здравко Димитров за допускане да се изработи проект за изменение на ПУП- План за регулация и застрояване на зоната.

Новото в повторно оформеното предложение на администрацията до местния парламент е завишаването на пазарната оценка на имота. Към 2 септември миналата година независимият оценител инж. Петър Андонов е посочил 106 хиляди лева без ДДС като  препоръчителната справедлива пазарна стойност за прехвърлянето на общинския имот в активите на  „Прайм Дивелъпмънт“ ЕООД . В изготвена на 26.02.2021г. пазарна оценка от същия инж. Петър Антонов сумата става 127 500 лв. без ДДС. На база тази стойност заместник-кметът арх. Невена Балчева внася в Общински съвет предложение за  сключването на предварителен договор за промяна на границите на поземлени урегулирани имоти във връзка с инвестиционното намерение, с което общината се задължава да прехвърли въпросните 434 квадратни метра на дружеството.

В началото на тази година Под тепето попита арх. Невена Балчева защо изненадващо е оттеглила предложението си през октомври 2020г., а тя отговори така:  „Предложението за терена в парк „Отдих и култура” бе по чл. 15, ал. 3, тоест двама собственици искат да променят границите на съседните си имоти. От една страна това е общината, от друга – частен имот. За целта бе изработен предварителен договор, после едното лице си оттегли желанието – това е причината“. От отговора й не стана ясно коя от двете страни е оттеглила желанието си.

 

 

 

Споделете ни във:

2 коментара за “Втори опит за прехвърляне на 434 кв.м. в парк „Отдих и култура” на фирма, собственост на „Галакси Инвестмънт Груп“

  1. Терена на парашутния полк Чомака направо им го подари. Което значи, че всъщност са го платили на него и съучастниците му.

  2. Втори Капитан Райчо. Общината продава за жълти стотинки парцелът, после собственикът иска 5 млн за да го продаде обратно.

    Раб’та раб’та раб’та ГЕРП

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.