АктуалноЖивотНовини

Времето в Пловдив: Предимно облачно

На 1 октомври ще се развива купесто-дъждовна облачност и през нощта срещу 2 октомври има повишена вероятност за временно интензивни краткотрайни валежи и гръмотевични бури.

На 2 октомври ще започне понижение на температурите, което ще продължи и през следващите дни и около средата на десетдневието ще са по-ниски от обичайните. Облачността ще е по-често значителна, вероятността за валежи остава повишена.

Според месечната прогноза на НИМХ месецът ще започне с топло време. През първите дни температурите в цялата страна ще са над климатичните норми. През повечето дни времето ще е предимно облачно, с валежи. Относително по-малка е вероятността за валежи около 7-8 октомври.

В началото на второто десетдневие има изгледи за по-значителни разкъсвания и намаления на облачността и повече слънчеви часове. Температурите ще останат около нормалните за сезона. Около средата и края на този период ще преобладава облачно време с валежи. Температурите ще се понижат и ще са близки или по-ниски от обичайните за периода.

Последните десетина дни от месеца вероятността за валежи е относително по-малка. През втората половина от десетдневието се очаква в много райони от страната да преобладава слънчево време и температурите относително да се повишат.

Снимка: Stanimir Petkov Photosmile

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина