АктуалноГрадътКриминалеНовини

Водата от р. Стряма заля и магистрала „Тракия“

Евакуират хора от засегнатите села, хеликоптер ще облети село Трилистник в търсене на бедстващи хора

Залята с вода е аварийната лента в района на 134км на ам Тракия в посока София. По тази причина движението е възможно само в лявата, активна лента. Водачите да бъдат внимателни и да се съобразяват с указанията полицейските служители, които са на място.

Президентът Румен Радев обеща помощ по въздух за Трилистник и останалите наводнени села по поречието на Стряма, които бяха залети този сутрин, съобщи по-рано днес БНР. Той посети пострадалото село, което е под вода, залети са ниви, къщи, улици.

По думите му най- важното е да се установи има ли бедстващи хора и затова се очаква хеликоптер да облети района е да прецени ситуацията в пълнота.

Ситуацията в Каравелово. Снимка: Стоян Станчев (БНТ)

Заедно с министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев и министърът на земеделието Явор Гечев на хората бе обещана помощ и спешно свикване на комисията за бедствия, която да оцени щетите.

Още от сутринта десетки хора от Трилистник бяха евакуирани от домовете си. Пред Радио Пловдив те споделиха, че не знаят какво се случва с имуществото им и какви са пораженията, защото нямат достъп до къщите си. По думите им два дни не е валяло и бедствието е донесено от придошлата вода на реката.

Кметът Димитър Иванов предположи, че може да има скъсани диги на язовири.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина