АктуалноГрадътИзбор на редактораМненияНовиниОбщина ПловдивСпортСпортен Пловдив

Внасят предложението за аванс за Колежа отново на 8 юни

Предложението за изплащането на 6 милиона аванс за завършването на стадион „Христо Ботев“ на изпълнителя ДЗЗД „Колежа“ ще бъде внесено за гласуване още на следващата сесия на общински съвет, заяви днес кметът Здравко Димитров.

Вчера местният парламент отхвърли направеното на микрофон предложение на Едуард Сарафян от „Кауза България“, заради извънредния начин, по който бе представено. И заради това, че някои от старейшините видяха отпускането на допълнителна сума за строителството на Колежа.

„Не, парите за стадиона не се увеличават. Идеята е част от сумата, предвидена за 2024г. и 2025г., да се изтегли, за да бъдат поръчани металните елементи за цялата козирка. Явно някои съветници не го разбраха това, услужливо. Създаде се проблем и трябваше да реагираме. Предложението бе направено по този начин в пленарна зала, тъй като технически бе единственият възможен вариант. Ще го внесем отново на сесията на 8 юни като самостоятелно предложение, за да мине и през комисиите. Но ще се забави с един месец“, добави кметът Димитров.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина