АктуалноГрадътЗабравеният градИзбор на редактораИмоти в ПловдивКварталиКултураМненияНовини

Вероника Иванова взе имот на пл. Централен, строи върху археологията

Имот в рамките на археологията, част от форумния комплекс на Филипополис, е бъдещ инвестиционен проект на известната Вероника Иванова от Верона Резиденс. Съвсем скоро злополучната инвеститорка, след споразумение, получи условна присъда за унищожаване на единичен паметник на културата само на броени метри от имота на площад „Централен“ – къщата на Куцоглу на ул. „Гладстон“.

Имотът дълго време стои празен и ограден, след като преди 30-ина години старата къща там бе съборена, но на място остана само дупка. Тази седмица оградата бе сменена и там се появиха рекламните пана на Виктория Резиденс, които пловдивчани свързват с различни инвестиционни проекти в центъра на града върху съборени стари къщи.

Как ще изглежда новата сграда и дали ще се вписва в архитектурния ансамбъл с шедьоври в района, както и кога (и как) ще влизат багерите в централната пешеходна част все още не е ясно. Нито дали ще бъдат запазени или експонирани археологията, част от античния Форум/Агора на Филипопол и множеството красиви архитектурни елементи, които в момента могат да се видят през оградата.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

18 коментари

 1. Ако бъдещата сграда е жилищна, добре е да няма балкони към площада, на които да простират и сушат пранета.

  Следващото написано е изобщо и по принцип и не се отнася за конкретна сграда.

  Едва ли има домакинство, което да няма перална машина. В същото време много хора се въздържат да закупят сушилна машина за пране, защото в жилището няма къде да я сложат.

  Пералнята някакси са я сместили в кухнята, но за сушилната или там вече няма място, или не желаят и тя да е в кухнята, или и двете причини.

  Този проблем може да се реши като в новите жилища се прави отделно помещение за пералня и сушилна.

  Мнозинството такива машини са с хоризонтални размери до 65 см на 65 см и помещение с размери на пода малко по-големи от 65 см на 130 см ще побере и двете машини – перална и сушилна, на домакинството.

  Както не може да се предаде жилище без баня, може да се предвиди в строителните нормативи и всяко жилище задължително да има помещение за пералня и сушилна.

  Така постепенно ще изчезнат провисналите пранета по балконите и най-после ще изкараме пералните от кухните.

 2. Взела била хахахаха, колко плика даде на некои 12-ти зам кмет по тези въпроси,,,резултатите ги виждаме из града – поголовна сеч на културната архитектура, паметници и други живи истории,,,само на мутресите не им харесва архитектурата, искат бутафории и гротески. Срам!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина