АктуалноГрадътЗабравеният градИзбор на редактораИмоти в ПловдивКварталиКултураМненияНовини

Вероника Иванова взе имот на пл. Централен, строи върху археологията

Имот в рамките на археологията, част от форумния комплекс на Филипополис, е бъдещ инвестиционен проект на известната Вероника Иванова от Верона Резиденс. Съвсем скоро злополучната инвеститорка, след споразумение, получи условна присъда за унищожаване на единичен паметник на културата само на броени метри от имота на площад „Централен“ – къщата на Куцоглу на ул. „Гладстон“.

Имотът дълго време стои празен и ограден, след като преди 30-ина години старата къща там бе съборена, но на място остана само дупка. Тази седмица оградата бе сменена и там се появиха рекламните пана на Виктория Резиденс, които пловдивчани свързват с различни инвестиционни проекти в центъра на града върху съборени стари къщи.

Как ще изглежда новата сграда и дали ще се вписва в архитектурния ансамбъл с шедьоври в района, както и кога (и как) ще влизат багерите в централната пешеходна част все още не е ясно. Нито дали ще бъдат запазени или експонирани археологията, част от античния Форум/Агора на Филипопол и множеството красиви архитектурни елементи, които в момента могат да се видят през оградата.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

18 коментари

 1. Вероника има усет за вкуса на новобогаташите. Мястото е чудесно подбрано, с прекрасна гледка към площада, градината и Партийния дом. Само дето движението на автомобили е забранено. Ще трябва да си оставят джиповете другаде, а място отдавна няма.

 2. Тази зейнала дупка, а също и грохналата съборетина до нея правят иначе изискания център на града да изглежда като “красиво младо момиче, на което му липсват два предни зъба”.

  Такива “липсващи предни зъби” има поне на още няколко места по Главната улица.

  Разбира се, задължително е да се съхрани и експонира археологията в подземните етажи на бъдещите сгради.

  А новото строителство не бива да изпъква, а трябва да хармонира и прелива с околните сгради, и да не е кичозно.

 3. Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контрoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:– https://do.my/aman

 4. Дали има на овой бели свет по некадърни управници от пловдивските. Нема, меле се родата по некадърни. А бе как вече за 13 години едно нещо не можаха да направят като хората. Ей, не се наядоха наглеците.

  1. Затова се махаме от града.Напълни се с безмисловни и безкрупулни селяни.Кой от кой по тьпи и злобни. Не създават а само рушат и търсят печалбата.Олигофренизация на населението. А Ние хората си мълчим и гледаме сеира на безмозъчните Олитаааа.

 5. Казват и колко може да е висока къщата в какъв стил да е оформена и горе долу в каква цветова гама да е за да се вързва с другите в района и да си строи. В цял свят е така и ако вдигне блок или кула или нещо друго което не отговаря на общия фон да влизат багерите и да бутат за нейна сметка.

 6. Пак ще е на Пройкова и пак ще е мутробарок. Вероника харесва това.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина