АктуалноВластГласовеГрадътМненияНовиниПод лупа

В Пловдив трафик вече няма

Кметът изпълни първото си предизборно обещание – 5 от 6 района са блокирани, напомни Слави Георгиев

Иван Тотев: Зи ще ме загуби като гласоподавател, ако продължава така

„Целия град е леш, даже Славчо вече изглежда като Рудолф Джулиани на този фон“.

Този цитат Константин Лапавчиев, написан като коментар в профила на предишния кмет на Пловдив Иван Тотев, обобщава мнението на пловдивчани за транспортния хаос, който сътвори екипа на Здравко Димитров година преди края на мандата с ремонти и пробиви.

Независимият общински съветник Слави Георгиев със сарказъм отбелязва, че градоначалника най-сетне е изпълнил едно от предизборните си обещания към електората.

Днес Здравко Димитров изпълни първото си предизборно обещание, справи се с трафика в Пловдив. С първата копка на „Южния обходен колектор“ в район „Южен“ и проточилия се ремонт на ул. „Даме Груев“, „Водния проект“ в район „Северен“, пробива до Водната палата в район „Централен“, реконструкцията на бул. „Хаджи Димитър“ в район „Западен“, блокада има и в район „Източен“, ул. „Богомил“ и ул. „Радко Димитриев“.

5 от 6 района на Пловдив, са вече блокирани. Трафик няма да има, ще има едно голямо безкрайно задръстване.

Всички тези ремонти, се нуждаят от изцяло нов ред за организация на движението в Пловдив и оформяне на временни еднопосочни маршрути, до приключване на ремонтите. Нищо такова не се вижда от работата на Здравко Димитров, Пламен Райчев и Тодор Чонов. Сякаш в Пловдив няма струпване на критично количество ремонти и сякаш, не са го знаели. Работата на администрацията е да предвиди, планира и оформи движението в Пловдив, така че то да е максимално улеснено за гражданите, въпреки ремонтите. Явно доста хора в общината просто не са си свършили работата.“

В коментар на репортаж в пловдивска медия за тапите в града предшественикът на Зико – Иван Тотев отбелязва:

Нали му „турихме кръста на водното колело“.

Защо става даже по-зле по ЦБО? Зи ще ме загуби като гласоподавател ако продължава така. Аз така или иначе за Пламен Райчев и Чонов не съм гласувал.

Ден по-рано Тотев написа в профила си следния апел към управляващите в Пловдив: Все още може да спрете. Така или иначе вече е ясно, че парите няма да стигнат. Актуализация? Не мисля, че ще мине през Общ. съвет“.

Снимка: Слави Георгиев

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

2 коментари

  1. Пловдив има нужда от коренно преосмисляне на транспортната организация. Вече години наред се занимаваме с „напудряне“ на стари улици, които са безнадеждно тесни за всички новопристигнали „пловдивчани“. Няма буферни паркинги, няма надежден и бърз градски транспорт. Нямаме никаква визия как искаме да излгежда града ни в годините напред. Строят се огромен брой жилища в Смирненски, но прелезът на Пещерско шосе все така се извисява като паметник на „импотентните“ кмет и община. За сметка на това се материализират бариери тук и там, които (каква изненада) продължават на пускат „наши и ваши“.

    1. Абсолютно правилно.Капацитетът на улиците е запълнен отдавна. И вместо да се опитат да вадят по-голямата част от трафика с нови околовръсни по периферията на града, те навират движението в центъра. Не за 5г.напред, за пет месеца няма визия.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина