АктуалноЗдравеИзпод тепетоМненияНовиниПУЛС

Утвърждават проф. Петър Петров за управител на МБАЛ „Св. Мина“

Само той се е явил на конкурса за ръководител на общинската болница

Общински съвет ще вземе решение дали да утвърди за управител на МБАЛ „Св. Мина“ временно изпълняващия длъжността проф. Петър Петров. Това трябва да се случи на сесията на местния парламент този четвъртък, като предложение за постоянното назначаване на професора за ръководител на общинската болница идва от зам.-кмета по финанси Илия Кирчев.

Единствено Петър Петров се е явил на конкурса за управител на закъсалото здравно заведение, провел се на 15 септември. В рамките на процедурата, комплексната оценка, която журито е поставила на единствения кандидат, е отличен 5.74. Поради това от общината предлагат на общински съвет да му възложи управлението на „Св. Мина“.

Припомняме, че проф. Петър Петров бе избран за временно изпълняващ ръководител на болницата през февруари. Преди това той е бил ръководител на клиника по Акушерство и гинекология към МБАЛ „Св. Мина” между 2014 и 2016 година, както и председател на Националния съюз на акушер-гинеколозите от доболничната помощ и началник на отделение в частна болница. Ръководи и Катедра по Здравен мениджмънт към ВУАРР – Пловдив.

 

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина