АктуалноГрадътЖивотИзбор на редактораНовини

Украинските деца в Пловдив забравиха за ден войната

За нас е двоен празник, след решението сградата да остане наш дом до края на войната, заявиха от украинската общност

Весело тържество с много гости, доброволци и приятели зарадва малки и големи във „Втория дом“ в Пловдив на украинските бежанци от войната. В сградата, част от комплекса на Белодробна болница, бе отделен специален кът, украсен коледно – с елха, гирлянди и играчки.

Специално за събитието пристигнаха множество доброволци, свързани с каузата, които носеха подаръци за децата. За празника пристигнаха и украински бежанци, настанени в Ямбол, както и от други близки градове по инициатива на Наталия Елис.

„Днес за нас е двоен празник, след като бе взето решение сградата да остане дом за украинските бежанци до края на военните действия“, заяви тя, във връзка с решението на Общинския съвет крайната дата за настаняването им там да бъде удължена от 31 декември 2022 година до края на войната.

В залата във „Втори дом“ имаше и селфи зона за децата, които се снимаха с много усмивки и радост, като за един ден забравиха войната в своя първи дом.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина