АктуалноБизнесГрадътКварталиМненияНовини

УХТ иска да се отърве от кортовете си, които не поддържа от години

Ректорът на Университета по хранителни технологии проф. Пламен Моллов иска да търси наемател за изоставените кортове в спортната база на ВУЗ-а край стадион Пловдив. Спортните игрища за тенис на корт не са поддържани от години и са в окаяно състояние, а ръководството на УХТ е решило да ги преотдаде, за да се инвестира в тях.

Кортовете са общински, но са предоставени безвъзмездно за ползване на университета още през 2012г., ведно със спортната зала. През 2021г. ректорът на УХТ е поискал разрешение от общината да преотдаде спортните съоръжения и прилежащите към тях територии, за да бъдат изградени и нови такива, при условие, че са запазени застроителните параметри- задължителни 30 процента озеленяване. От кметството са изразили съгласие ръководството на ВУЗ-а да търси наемател за публично-общинската собственост за срок от 10 години, като направените инвестиции в този период ще останат в полза на общината след него.

Общата площ на имота е 5813 кв.м. Предложението на администрацията, което е внесено и за гласуване в общински съвет на сесията в четвъртък, е началната наемна цена в търга да е 1743 лв. с ДДС на месец. Изрично е посочено, че студентите на УХТ ще имат право да ползват свободно тенис кортовете в учебно време.

Конкурсната комисия ще бъде назначена от ректора проф. Пламен Моллов, но в нея ще влязат и представители на групи в Общински съвет.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

5 коментари

 1. Г-н Димитров, свекървите и по-злобните гражданки помним ясно кое ни накара да гласоподадем (между плява, въздух под налягане и популизъм) =обещанието, че

  ЩЕ РАЗСЛЕДВАШ, ОБНАРОДВАШ, ОБСЪДИШ И ПОПРАВИШ ЛУДОРИИТЕ НА МАМИН ВАНЬО ТОТЕВ.

  Поне най-възмутителнните, най-крещящите, ПРЕСТЪПНИТЕ.

  Дотук добре, красивичкото фонтанче пред Панаирния Мост си замина в Историята на Изкуственостите. Още може:

  ЗА 200 ДВЕСТА ДЕНА И ДОСТА ДРУГИ ПОДОБРЕНИЯ ОЧАКВАМЕ.

  При Архео–Кул–Турист П.П. си е леш, преструвки и плиткоумна ХАЛТУРА открай-докрай, питай дисидент-мъдреците; и блокирай сладките синекурни „конкурсни“ назначенийца, които си е намислил.

  200 ДЕНА =НА ПОЛЗУ НАРОДУ!

  (Щом оставяш Фото в рамка под стъкло на ламперията в СелСъвета за внуците ни)

  С почит, сестра Аргирова

 2. ЩОМ КОРТОВЕТЕ НА СТАДИОНА ПУСТЕЯТ ТОВА АВТОМАТИЧЕСКИ ОЗНАЧАВА, ЧЕ МУСКУЛЕСТИЯТ МОЩНЯК БАСКЕТБОЛЕН МОЗЪКЛИЯ СЛЕДВА ДА ПРЕКРАТИ ДАЛАВЕРАТА С ЧАСТНИЦИТЕ ЗАВЗЕЛИ ПРАШНОТО МАХЛЕНСКО „ИГРИЩЕ“ ЮЖНО ПОД ДЖЕНДЕМ ТЕПЕ И ВДИГНАЛИ ТАМ СВОИ ЧИФЛИЦИ

  ПОД КЛЮЧ (КЛЮЧЕТО НЕ Е ПОД ИЗТРИВАЛКАТА!)

  И ДА ОЗЕЛЕНИ ОБРАТНО ТАЗИ НЕЗАКОННО ЗАВЗЕТА КВАДРАТУРА ОТ ГРАДА СЪС ПОДХОДЯЩИ ТРАЙНИ СОРТОВЕ.

  НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ ЗА ДАЛАВЕРАТА СЪС ОБЕЗЩЕТЕНИЕ КЪМ ГРАДА =ЗАЕДНО С МНОГОБРОЙНИ ПОДОБНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ДОСЕГА= ДА БЪДЕ ПОТЪРСЕНА, НАМЕРЕНА И . . . ИЗЛЕЖАНА ОТ МАМИНИЯ И НЕГОВИТЕ БОЛЯРИ.

  ЗИКО, ЗА 200 ДЕНА МНОГО ГРЕШКИ МОЖЕШ ДА ПОПРАВИШ!

 3. Поне 2 =два= милиарда от поисканите 22.5 милиарда лъва от мускулестия мощняк баскетБОЛЕН мозъклия от ОбСъвет да бъдат гласувани за

  КОРТОВЕТЕ НА СТАДИОН ПЛОВДИВ, докато останалите МИЛИАРДИ БОРЧ да се вложат за възстановяване на единствения

  ГРАДСКИ СТАДИОН ПЛОВДИВ

   1. Античният Театър е със седалките върху „пръстен насип“, ваше светейшество попе.

    Цели етажни кооперации по „улица“ Цар Ивайло имаше изградени отгоре за много десетилетия.

    НАЙ-СЕРИОЗНОТО ОФОРМЛЕНИЕ НА СТАДИОН ЗА ВЕЧНИ ВРЕМЕНА – за разлика от игрищата на частника

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина