Актуално

Удариха Цар Киро

Разбиха цех на ромския монарх в Катуница

Image title
Мощен удар по алкохолната империя на Кирил Рашков, по-известен като Цар Киро, реализираха митничари и полицаи. Служители на Агенция Митници и Икономическа полиция разбиха нелегален цех за производство на огнена вода в пловдивското село Катуница. Открити са около един тон 96-градусов спирт и около 800 тона меласа. По-голямата част от меласата е била във ферментация и предназначена за производство на
спирт. Част от хората на Цар Киро са се зъбили на ченгета и митничари. В хода на операцията е установено, че в момента на проверката, цехът не е имал лиценз за производство на спирт, а също и че цялата инсталация е била в производствен режим. Помещенията в базата са запечатани и поставени под охрана. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 234 от Наказателния кодекс.
Цехът е собственост на дружеството на Рашков „Евростандарт” ООД. Полицаите са намерили и работен тефтер със записи за дните, в които е осъществявана дейност и количествата получена готова продукция. По изчисления от същите записи за 11 дни цехът е произвел 48 839 литра нелегален алкохол.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина