Трафикантите, задържани в спецоперация на ТД ДАНС – Пловдив, се запознали в затвора(ВИДЕО)

Актуално Криминале Новини Разследване

По досъдебно производство на Окръжна прокуратура – Пловдив са задържани наркотични вещества за 3,5 млн. лева (ГАЛЕРИЯ)

Основното количество наркотици са открити в район Тракия

Трима от четиримата задържани са пловдивчани

Окръжна прокуратура – Пловдив извършва разследване по досъдебно производство за притежаване с цел разпространение на наркотични вещества. Разследването е започнало след изготвен и приложен доклад на ТД ДАНС – Пловдив.

На 21 срещу 22 декември 2020 г., в гр. Пловдив, са били задържани двама мъже, подготвящи за укриване и транспортиране от Република България в Република Турция на наркотични вещества – 115 кг екстази и 4 кг марихуана. След проведени процесуално – следствени действия – претърсвания и изземвания, осъществени със съдействието на служители на ОД на МВР – Пловдив, под надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив, наркотичните вещества, чиято стойност е 3,5 млн. лв., са били иззети заедно с вакуумираща машина. Установено е било, че те трябвало да бъдат укрити в автомобилни гуми за тежкотоварен камион и да бъдат транспортирани до Република Турция. До момента за 24 часа по Закона за МВР са задържани четирима мъже.

Подробности по случая бяха оповестени днес, 22 декември 2020 г., на съвместен брифинг на Окръжна прокуратура – Пловдив и ОД на МВР – Пловдив, в който участваха Румен Попов, окръжен прокурор на гр. Пловдив, и комисар Димитър Събчев, заместник директор на ОД на МВР – Пловдив. Под тепето ви предаде брифинга на живо:

Разследването по досъдебното производство е в активна фаза, като и в момента се извършват процесуално-следствени действия.

 

 

 

 

Споделете ни във:

1 коментар за “Трафикантите, задържани в спецоперация на ТД ДАНС – Пловдив, се запознали в затвора(ВИДЕО)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.