АктуалноБългарияГласовеГрадътИзбор на редактораИзбориНовиниОбщина Пловдив

Топката на мача за Альоша е в Община Пловдив – ВИДЕО

Протест с искане за демонтаж на паметника на съветската армия в Пловдив и контрапротест в защита на Альоша се състояха в петък вечер на централното тепе. Както ви съобщихме по-рано защитници на монумента на върха на Бунарджика превзеха обявения предварително протест срещу символа на руската армия-окупатор – Защитници на Альоша превзеха протеста срещу паметника.

Стигна се до словесни престрелки между организаторите на протеста за преместване на Альоша и жандармеристите, охраняващи събитието заради недопускането им до паметника. След като от полицията показаха ксерокопие на разрешително за другия протест – на защитниците от 16,30 ч. и заявиха категорично, че няма да допуснат нарушения на обществения ред на Хълма на освободителите, то участниците в предварително обявеното събитие се видяха принудени да го направят в подножието на стълбите, водещи към статуята на съветския войник.

Те заявиха, че техни юристи, ще проверят истинността на показаното разрешително и ще проучат кой и как в Община Пловдив е разрешил провеждането на две събития с противоположни искания на едно и също място и то в рамките на половин час.

Вижте подробности във видеото.

На място присъстваха и двамата общински съветници от ДБ, които внесоха предложението за преместването на монумента Владимир Славенски и Йоно Чипилски.

Пред събралите се хора Славенски обясни, че все още се очаква от администрацията на кмета Костадин Димитров да бъде изготвена количествено-стойностна сметка, колко ще струва подобна акция.

Вижте още какво каза той пред протестиращите.

Явно топката на мача за Альоша е в Община Пловдив.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

6 коментари

  1. Полюцията и кметокаратиста решиха, ще се наведат в стойка Г на мутрофанска и Орк, за пореден път. Няма изненадани. Кочината си обича сатрапите.

  2. НЯМА ТАКЪВ МАЧ, КАКО!

    Мокрите сънища на Н.П. (Негово Превъзходителство) как ще ни снася зелено, пък ние да се ТРЕПЕМ няма да се сбъднат в Източната Румелия. Видяхме му „победите“ …до Украина, мерсиме бая, ама тук сме АЙЛЯг!

    ГРАДЪТ СИ ИМА ПРОБЛЕМИ.

    КОЛОСЪТ НЕ Е ПРИОРИТЕТ.

    АЙДЕ „ПОД ТЪПОТО“ СПРЕТЕ Я ТАЯ ИЗТЪРКАНАТА ПЛОЧА!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина