Тодор Чонов за паркинга край Водната палата: Ще правим всичко възможно да осигуряваме паркоместа на бизнеса и на хората

Актуално Гласове Новини Разследване

„ До колкото знам в момента кметът на район Централен е издал заповед за спиране на строителството до предоставяне на необходимите документи”. Така зам.-кметът по транспорта Тодов Чонов коментира появата на паркинг на няколко метра от кръговото край Водната палата, който се изгражда със средства на частна фирма.

„ Моето лично мнение е и позицията ми от длъжността, която заемам е, че ще правим всичко възможно да осигуряваме паркоместа на бизнеса и на хората. Дори ще разгледаме искане на бизнес група, в близост до колелото на панаира на бул. „България”, където също тротоарът е много широк и позволява да бъде изградено такова съоръжение”, допълни Чонов.

На въпрос дали точката край Водната палата не е много конфликтна, той отговори, че има закони, наредби и съответните съгласувателни процедури. И че въпросният проект е съгласуван с всички институции.

В контекста на изявлението на Чонов припомнихме пред него, че в Капана и край Радио-телевизионния център бяха премахнати десетки места за паркиране, ползвани от бизнеса и живущите, заради въвеждане на нови рестриктивни мерки, свързани с изграждането на бариери.

„ Търсим всякакви начини да решаваме въпроса с паркирането. В момента подобна процедура върви и за бариерата на улица „Княз Александър Дондуков-Корсаков“, която в момента, в който се гласува, я пускаме и вкарваме необходимия ред, по който трябва да се влиза в този район. Паркингът на „4-ти януари” се надявам да бъде открит в началото на учебния сезон, така че да създадем 150 паркоместа в супер центъра”, каза още Чонов. И уточни, че на „4-ти януари” става въпрос за имота, за който се планираше изграждането на многоетажен паркинг. „Сега старата сграда на ТЕЛК е съборена и ще бъде паркинг на едно ниво до момента, в който се реши въпроса със сградата, която е вътре в парцела, към която претенции има мюфтийството. И след това там да се изгради един модерен многоетажен паркинг”, каза още заместник-кметът по транспорта.

Припомняме, че документите за изграждане на паркинга за 4 автомобила край Водната палата са издадени на името на частна фирма, която изгражда съоръжението за собствена сметка явно с идеята, да го ползва в бъдеще. Покрай проекта, чиято скица ви представяме, спирката на градския транспорт ще бъде преместена в посока семинарията с довода, че според закона тя трябва да е на минимум 50 метра от кръстовището.

Вижте видеото какво каза възрастна жена, която днес минаваше покрай бъдещия паркинг пред Водната палата:

 

 

Споделете ни във:

7 коментара за “Тодор Чонов за паркинга край Водната палата: Ще правим всичко възможно да осигуряваме паркоместа на бизнеса и на хората

 1. Що за лудост паркинг места до панаира?!?
  Не е ли нагло да се отнема още площ за паркиране, при положение че общината подари паркинга до служебния вход на Панаира на Гергов, а също така и големи паркинги покрай реката, които тази гад затвори.

 2. Абсурдно е да преместят спирката пред този блок на толкова тясно място, за да обслужат частния интерес на 4 души!

 3. Понеже паркинга се прави за мутри, внимавайте, ако ви хрумне да минете оттам. Те спират и тръгват без да се оглеждат. А най-добре минете от другаде. Ще си спестите и гадното колело.

 4. И тук има и наши и ваши.За някои всичко може,а за други не.За коя фирма става въпрос?Нали по ЗУТ паркирането става в собственото УПИ?Или за някои ЗУТ не играе?!

  1. …което значи ли, ма Како, че аз ако си паркирам мойта таратайчица на въпросното (200 лв./м) паркоместенце МОЖЕ ДА БЪДА ЗАСТРЕЛЯНО НА МЯСТО от озверяла Мутра?

   ПРИВАТИЗИРАЛА …ОБЩЕСТВЕНОТО
   (щом платила г-ну Чонову Кръстнику?)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.