Състоянието на ул. „Май” е потресаващо

Актуално Изпод тепето Новини Под ножа

Жителите на една от най-красивите пловдивски улици негодуват срещу бездействието на общината

Струпани строшени тротоарни плочки и парчета, късове асфалт и павета, прахоляк, разорана и след това невъзстановена инфраструктура. Така изглежда днес една от най- идиличните пловдивски улици „Май”, в самото сърце на града. Вече почти година отсечка около 70 метра между улиците „Тодор Каблешков”и „Преслав” стоят разорани. Грозната гледка е символ за общинското бездействие и непукизъм към градската среда и проблемите на хората. А въпросната грозна гледка е само на хвърлей от кметството.

„ Участъкът е на 100 метра от Общината, „синя зона“, осезаемо натоварен. Изглежда така след рехабилитация на подземната инфраструктура, вода, канал, топлофикация, извършена до края на ноември 2020 г. Ако хипотетично бариерите на ул. „Дондуков“ останат спуснати, колите на Общинската управа трябва да минат през този участък. А дано… ама надали?!”, пишат ни гневни живущи на „Май”, които всеки ден разбиват автомобилите си и дишат прахоляка от оставената без асфалтово покритие улица. Те с право негодуват срещу общинското бездействие и са готови на протестни действия. „Ако общината не може да положи асфалт и да възстанови тротоарите на 70-метрова отсечка на пъпа на града, по- добре да я затваряме“, заявяват хората от квартала.

„Общата поръчка за асфалтирането не е била готова. Пред подписване на договор сме. Ще направим възможно най-бързо с подписването на договора“, обясни зам.-кметът по строителството Пламен Райчев.

Очаквайте подробности

 

Споделете ни във:

1 thought on “Състоянието на ул. „Май” е потресаващо

  1. Писна ми на патката вече, не се живее! Аман от селящина и чекмеджета, ако исках да се въргалят в прахоляк и лайна щях да си отида на село. Оставка за Зико!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.