Сърцето на Стария град е превърнато на селски мегдан

Актуално Градът Изпод тепето Новини

Тарикат паркира ремарке на калдъръма и го застрахова със синджир за дърво – ГАЛЕРИЯ

“Гражданин” на Европейската столица на културата си въобрази, че стръмна калдъръмена уличка в сърцето на архитектурно-историческия резерват Старинен Пловдив е бащиния му селски мегдан.

Като у наше село, без капка мисъл дали е разрешено, тарикатът е паркирал ръждиво ремарке на кьоше. Страхът е бил единствено да не му го откраднат и затова го е ‘’застраховал”.

Товарното ремарке е заключено със синджир и катинар за дърво на кръстовището на ул.”Константин Стоилов” и ул.”Перник”, сигнализираха читатели на Под тепето.

Въпреки специалния ред за влизане, престой и паркиране на МПС-та в архитектурно-историческия резерват, ремаркето стои там дни наред.

Срещу селското изпълнение скочиха жители на Стария град и посетители. Всички те се обръщат с гореща молба и настояване към Общинския инспекторат да изпълни задълженията си на контролен орган и да направи каквото е необходимо, за да  спре това безобразно изстъпление на недосегаемост.

Хората са възмутени от факта, че след многобройните им сигнали до IV-то Районно управление на полицията и Общинска охрана това безобразие продължава вече трета седмица.

Споделете ни във:

13 коментара за “Сърцето на Стария град е превърнато на селски мегдан

 1. Срам не срам – по тъмни доби собственикът на селското ремарке за картофи Хайк Гарабедян си го прибра обратно на село.
  Браво на Под Тепето !

 2. Днес, след публикацията на Под Тепето , собственикът на ръждясалото ремарке Хаик Гарабедян получи ГЛОБА С ФИШ за 50 лева и предупредителен протокол доброволно да си го изнесе извън пределите на Архитектурен Резерват Старинен Пловдив !
  Същият има още 5 автомобила, незаконно паркирани в Стария град, като влиза с един единствен пропуск.
  Днес освен ремаркето още един от петте му автомобила се сдоби с ГЛОБА С ФИШ.
  Респект към пловдивските медии !

 3. Голяма работа станала..Ти който си написал статията,голям гражданин ли си ? Майка ти и баща ти откъде са? и те са от дошли от село ,така,че не обиждай на мегдан. 80-90% от хората в Пловдив са дошли от село.

 4. Някой знае ли на КОЕ отговорно лице трябва да му издърпат ушите и разклатят стола заради безразборно то влизане на коли в Стария град. Сигналите са хубаво нещо, ама дайте да ги насочим там, където ще има ефект. Някой взима пари за нищо. КОЙ???

 5. От тук нататък предлагам на туристическите места в града, да могат да паркират само “културтрегери” и добре облечени бизнесмени с лъскави и скъпи коли, че и тая шкодичка отзад малко простее и се излагаме пред чужденците. Друго си е джипа, който е запушил другата уличка. Някак по-готино е. А иначе Старият град отдавна трябваше да е забранен за автомобили, защото е уникално място и трябва да се пази.

 6. на един му било ок, друг бил съгласен, третия не разбрал...спрял Бантустан див каза:

  И както се очакваше – коментарите са орел рак и щука…ей затова Кочината няма да се оправи!

 7. И аз мисля, че тази статия не е коректно написана. Защо не пишете за това колко коли влизат без каквато и да било уважителна причина в Стария град – за сватби, да си оставят детето на училищеили детска градина. За мен това е много по-голям проблем. Трябва да има много по-сериозен контрол за достъп. Аз лично познавам няколко човека, които минават през бариерата без да имат право.

  1. Този същия селски тарикат
   вкарва без пропуски 4 автомобила !
   Хаик Гарабедян му е името.
   И естествено, че и за ремаркето няма пропуск…

 8. Тук малко се поуляхте. Къде пише, че ремаркета не могат да се паркират както колите по улицата. За тях също се плащат данъци, дори и застраховка. Би трябвало да има пропуск след като е стигнало до там. Синджирът е малко смешен, но все пак е единствена пречка против кражба. Сравнения със “селски мегдан” са оливка за разпенване на злобни еснафи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.