Съдът реши: Денчо Денчев остава на свобода

Актуално Градът Криминале Новини Под ножа

72-годишният Денчо Денчев остава на свобода с мярка за неотклонение „подписка“, реши преди минути Апелативният съд. Магистратите потвърдиха определението на колегите си от Окръжен съд, въпреки протеста на родителите на загиналата при катастрофата 2-годишна Цветозара- Ивелина и Станимир Станеви.

Съдът подчерта, че липсва релевантна информация за употреба на забранени вещества, тъй като още на се излезли резултатите от кръвната проба на шофьора. Денчев подчерта и днес пред Темида, че никога не е употребявал каквито и да е наркотици и вероятно положителната проба от драг теста му се дължи на множеството медикаменти, които той употребява заради проблемите си със сърцето и кръвното.

„Споделяме решението на първоинстанционния съд, че се касае за престъпление срещу транспорта. Все още нямаме експертни данни, а те са миродавните, за по-тежката квалификация „употреба на забранени вещества“. Има документи по делото, в които ясно е разписан изборът ви да бъдете подложен на кръвно изследване. Резултат от него все още няма, заради липсата на технологично време. Това изследване би могло да даде отрицателен резултат за забранени вещества“, подчертаха апелативните съдии пред обвиняемия.

То добавиха, че няма на лице опасност Денчо Денчев да извърши друго престъпление.

„Налице е едно непредпазливо деяние. Имате характеристиката на отличен шофьор. С чисто съдебно миналото сте. Хипотетична е опасността от укриване. Да, по-голямата част от годината прекарвате при роднините си в Чехия, но вярваме, че ако бъдете призован ще се явите доброволно. Нищо във вашето минало не ни подсказва, че ще нарушите едновременно две забрани- за извършване на друго престъпление и за укриване“, добавиха съдиите.

Те припомниха на обвиняемия Денчев, че при мярка „подписка“ той няма право да напуска страната, без да попита компетентните органи дали може да го направи и съответно да получи разрешение от тях.

“ Това решение е още един абсурд. Не приемаме решението на съда. Ще организираме отново протести. Ще преценим кога и как“, обясниха след заседанието родителите на 2-годишната Цветозара.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.