АктуалноГласовеГрадътЗабравеният градМненияНовини

Събарянето на къщата на ул. „Съборна“ е съобразено с всички институции и правила

Събарянето на къщата на ул. „Съборна“, за което днес сигнализира наш читател, е съобразено с всички институции и правила. За това увери кметът на район „Централен“ Георги Стаменов.

Постройката е купена преди време от собственик на популярна пекарна в града. Тя е кирпичена и дълги години е била самосрутваща се сграда, представляваща опасност за преминаващите. Фасадата й е преправяне през годините и не отговаря на автентичната. Новият собственик има съгласуван проект от НИНКН, а зелена светлина за бутането на къщата той е получил от специализирана комисия.

„Събарянето на сградата е стартирало във вторник и е според всички регламенти. Собственикът има абсолютно всички документи за това. Проектът, който е съгласуван от НИНКН, е за реконструкция на сградата, но с изграждане на оригиналната фасада, такава, каквато е била при построяването на къщата“, обясни Георги Стаменов.

 

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

4 коментари

  1. Не е кирпичена, вижда се. Това, което не се вижда, е мръсният номер с “реконструкцията” и “запазването на оригиналната фасада”. Което на обикновен език означава, да събориш всичко и да построиш нещо ново. Масова практика последните години.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина